Kadına şiddette iyi hal indirimi kalkıyor: Kravattan dolayı iyi hal indirimi yapılmayacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla hızlandırılan ve mart ayında TBMM'ye gönderilmesi planlanan 6'ncı Yargı Paketi ile kadına karşı şiddet suçlarında 'iyi hal indirimi' kaldırılacak. Kravattan dolayı uygulanan 'iyi hal indirimi' de yapılmayacak.

Haber Merkezi DHA
Mahkemede kravattan dolayı iyi hal indirimi yapılmayacak.

Adalet Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, kadına karşı şiddet cezalarını artıran düzenlemeleri de içeren 6'ncı Yargı Paketi çalışmaları, Bakan Bekir Bozdağ'ın talimatıyla hızlandırıldı.

Mart ayında TBMM'ye gönderilmesi planlanan paket ile kadına yönelik şiddete karşı suçlarda uygulanan cezalar artırılacak. Ayrıca kadına karşı şiddette 'iyi hal indirimi' kaldırılacak.

  • Mahkemede kravattan dolayı uygulanan 'iyi hal indirimi' de yapılmayacak. Kadınları ısrarla takip ise suç haline gelecek.

Medyanın şiddet ile imtihanı

Sağlıkta şiddete karşı yeni adımlar: Çalışmalar başladı

FOTOĞRAF 19
Türkiye bu cinayeti konuşuyor: Katilin 16 yaşındaki Sıla Şentürk'ü neden öldürdüğü ortaya çıktı
Giresun'un Bulancak ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki Sıla Şentürk internetten tanıştığı bir şahıs tarafından evinde boğazı kesilerek öldürüldü. Aileler arasında yapılan nişanın 3 ay önce bozulmasının ardından Hüseyin Can Gökçek'in barışmak için dün Ankara'dan Giresun'a geldiği de öğrenildi. Diğer yandan Sıla Şentürk'ün barışmak istememesi nedeniyle son haftalarda ölüm tehditleri aldığı da belirtildi.