Kılıçdaroğlu'ndan adı Cumhurbaşkanı adaylığı için geçen belediye başkanlarına mesaj: İkinci dönem de devam etmeliler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adı Cumhurbaşkanı adaylığı için geçen belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a canlı yayında mesaj gönderdi. Millet İttifakı'nın kendisinin adaylığını istemesi durumunda "hayır" demeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, adı Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla geçen belediye başkanları için "Bir dönem daha devam etmeliler" dedi.

Haber Merkezi Diğer
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ittifak isterse aday olabileceğini yineledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de Hülya Hökenek moderatörlüğünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Orman yangınları, mülteciler gibi konulara değinen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili sorulan sorulara çarpıcı yanıtlar verdi.

"TALEP GELİRSE ADAY OLUNUR"

Millet İttifakı'ndan bir talep gelmesi halinde Cumhurbaşkanı adayı olabileceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bir ittifakımız var. Adı Millet İttifakı. Millet İttifakı ile oturup konuşmadan, bir ismin dillendirilmesi kadar yanlış bir şey yok. Cumhur İttifakı'nda herkes bir kişinin sözüne biat ediyor. Orada aklı kullanmak yok. Millet İttifakı'nda demokrasi kültürü var. Demokrasilerde oturur tartışırız. Bana sorulduğunda 'Cumhurbaşkanlığı onurlu bir görevdir' dedim. Talep gelirse olunur." ifadelerini kullandı.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI BİR DÖNEM DAHA DEVAM ETMELİ"

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 'Mansur Yavaş' ve 'Ekrem İmamoğlu' isimlerinin konuşulmasıyla ilgili soruya da yanıt veren CHP lideri, şu ifadeleri kullandı:

"Medya isimler, kişiler üzerine odaklanmış vaziyette. Yanlış buradan başlıyor. Seçilecek Cumhurbaşkanına o kadar büyük yetkiler veriyoruz ki, nefsine, duygularına hakim olmayıp 'Ben burada kalacağım' dediği andan itibaren bir başka felaketin kapısını açıyor.

  • Büyükşehir belediye başkanları bir dönem daha devam etmeli. Başarılarının sürekli olmasını isteriz. Elbette daha iyi ve daha güzel yerlere gelebilirler."

Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı onay verirse Cumhurbaşkanı adayıyım

Kılıçdaroğlu'ndan cumhurbaşkanlığı adaylığı için yeni sinyal: Kaçmam

Meral Akşener: Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını saygıyla karşılarım

CHP'li Bülent Kuşoğlu partisinin Cumhurbaşkanı adayını açıkladı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Ankara'da yaptığı konuşmada, partilerinin Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu duyurdu. Kuşoğlu konuşmasında, 'Sayın genel başkanımız, adayımız, Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun sevgi ve saygılarını iletiyorum.' ifadelerini kullandı.

Meral Akşener'den 'ittifak' çıkışı: Ortak adayın faydalı olduğuna inanıyorum ama HDP ayrı aday çıkarmalı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı canlı yayında, 2023 yılında gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Seçime ortak bir adayla gidilmesinin faydalı olacağını vurgulayan Akşener, 2019 yerel seçimlerinde ittifak yaptıkları HDP'nin, o dönemde stratejik bir çalışma yaptığını ifade ederek, 'HDP, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi ayrı aday çıkarmalıdır' dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan 'cumhurbaşkanı adayı mısınız?' sorusuna cevap: Sormam lazım
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeniçağ'a verdiği röportajda 'Cumhurbaşkanlığına aday mısınız?' sorusuna 'Sormam lazım' cevabını verdi. Millet İttifakı'nın bileşenlerine dikkat çeken Kılıçdaroğlu 'Tek başıma karar verebileceğim bir konu değli bu' ifadelerini kullandı.

CHP'li Özkoç "Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olacak mı?" sorusuna gülümsemeyle cevap verdi
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, KRT TV'de kendisine yöneltilen 'Sayın Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olabileceğini söyledi. Gerçekten olacak mı?' sorusuna gülümsemeyle cevap verdi. Özkoç'un tavrı sosyal medyada gündeme oturdu.

Kemal Kılıçdaroğlu 'Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?' sorusuna cevap verdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir programda 'Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?' sorusuna cevap verdi. Kılıçdaroğlu, bu konuda bağımsız edemeyeceğini ifade ederek, ''Bir ittifak yapmışsanız, bu ittifakı dışlayıp bağımsız hareket ederseniz, yanlış yapmış olursunuz. Millet İttifakı liderleri olarak oturup önce şunu netleştirmeliyiz; tek bir adayla mı yola çıkacağız, her parti kendi adayıyla mı yola çıkacak? Bunu netleştirmeden, 'ben cumhurbaşkanı adayı olacağım' derseniz, ittifakın öngördüğü demokratik standartları dışlamış kişi olursunuz.' dedi.