Muğla 4,8'le yine sallandı

Muğla’da dün saat 14.16’da, 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin merkez üssünü Milas Beyciler olarak duyurdu.

Haber Merkezi Yeni Şafak
​Muğla 4,8'le yine sallandı

Muğla sallanmaya devam ediyor. Kentte Bodrum ve Milas başta olmak üzere çevredeki yerleşim merkezlerinin de etkilendiği 4.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü’nün merkez üssünü Milas’ın, Bodrum sınırındaki Beyciler Köyü olarak saptadığı deprem saat 14.16’da oldu.

5 ARTÇI DEPREM DAHA

Yerin 21.79 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem başta Bodrum olmak üzere Muğla ve çevre illerde de hissedildi. Bodrum ve Milas ile yakındaki yerleşim merkezlerinde şiddetli hissedilen deprem halkı sokağa döktü.Kandilli verilerine göre Milas’ta büyüklükleri 1.7 ila 3.1 arasında değişen 5 deprem daha kaydedildi. Milas Beyciler’de son olarak 14.28’de 3.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre saat 15.28’de Bodrum Bahçeyakası merkezli bir deprem daha kaydedildi.

CAN VE MAL KAYBI YOK

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, depremin ardından yaptığı açıklamada ilçede olumsuz bir durum olmadığını söyledi. Depremlerin son günlerde sürekli meydana geldiğini dikkati çeken Yılmaz, “Şu an itibarıyla bize ulaşan olumsuz bir şey yok, varsa hasarlı binalarda olabilir ancak onların da zaten içerisine girilmemesi için tedbir alınmıştı. Gelen son bilgilere göre can ve mal kaybı da yok” dedi.

PANİK DE YOK

Milas Kaymakamı Eren Arslan ise depremin en çok hissedildiği yerlerden Beyciler Mahallesi’ndeki yetkililerle gerekli görüşmeleri yaptığını ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı bilgisini aldığını ifade etti. Milas genelinde yaptıkları incelemede herhangi bir can ve mal kaybının bulunmadığını belirten Arslan, “Herhangi bir panik de yok” diye konuştu.