Mehmetçik yangında mahsur kalan vatandaşı kurtardı

Milli Savunma Bakanlığı, Muğla'nın Milas ilçesinde yer alan Fesleğen Yaylası'ndaki yangında mahsur kalan bir vatandaşın, Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli tarafından kurtarıldığını açıkladı.

Haber Merkezi DHA
Dumandan etkilenen vatandaşa ilk müdahaleyi asker yaptı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Milas’ın Fesleğen Yaylası'ndaki yangında mahsur kalan bir vatandaşımız, Hava Kuvvetlerimizin 125’inci Eğitim Filo Komutanlığına ait helikopter ve görevli personel tarafından kurtarıldı." denildi.

İlk müdahale helikopterde yapıldı

Dumandan etkilenen vatandaşa ilk müdahale helikopterde yapıldı.

Keşif faaliyetleri sürüyor

Açıklamada, bölgede mahsur kalan başka vatandaşların olup olmadığını belirlemek üzere havadan keşif faaliyetlerinin devam ettiği vurgulandı.

Kahraman itfaiye eri su içmeyi reddedip yangına müdahale etti
Adana'nın Çukurova ilçesinde çıkan orman yangınını söndürmeye çalışan itfaiye eri vatandaşların su ikramına aldırış etmeden canla başla mücadeleye devam etti.

İspanya'dan gelen uçaklar ve TOMA'lar Köyceğiz’e müdahale ediyor
Muğla'nın Köyceğiz İlçesinde Perşembe günü başlayan yangın devam ediyor. Dağlık bölgede devam eden yangına 2 helikopterin yanı sıra İspanya'dan gelen 2 yangın söndürme uçağı, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait yangın söndürme araçları ve Ankara Çevik Kuvvet'e bağlı TOMA'larda müdahale ediyor.

Tatilcinin jet ski keyfi yangın söndürme uçağının denizden su almasına engel oldu
Muğla'nın Milas ilçesinde yangın söndürme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Yangın söndürme uçakları deniz yüzeyinde su almaları sırasında jet ski'si ile eğlenen bir kişi uçağın önüne fırladı.

Uçak, kazaya sebebiyet vermemek için yavaşlarken, kalkışında da bir süre problem yaşadı. O anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.