Numan Kurtulmuş ve heyeti Srebrenitsa Katliamı’nın 27’nci yılı için Bosna Hersek'e gidiyor

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş başkanlığındaki Türkiye heyeti yarın Srebrenitsa’da düzenlenecek anma törenlerine katılacak. Numan Kurtulmuş, Bosna Hersek'teki savaşta Birleşmiş Milletler askerlerinin üs olarak kullandığı eski akümülatör fabrikasında düzenlenecek anma programında Türkiye adına konuşma yapacak.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Numan Kurtulmuş (ARŞİV: 2020)

AK Parti'den yapılan açıklamaya göre, Kurtulmuş, Srebrenitsa Soykırımı'nın 27. yılında, soykırım kurbanlarını anmak ve acılı yakınlarına Türk milletinin taziyelerini sunmak üzere yarın Bosna Hersek'e gidecek.

Kurtulmuş başkanlığındaki Türkiye heyetinde, AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Türkiye-Bosna Hersek Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Bursa Milletvekili Refik Özen ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan da bulunacak.


'Srebrenitsa’dan ders çıkarılmalı'

Numan Kurtulmuş, Bosna Hersek'teki savaşta Birleşmiş Milletler askerlerinin üs olarak kullandığı eski akümülatör fabrikasında düzenlenecek anma programında Türkiye adına konuşma yapacak.

  • Anma töreni yapılan konuşmaların ardından Potoçari Anıt Mezarlığı'nda gerçekleştirilen dua merasimiyle birlikte sona erecek.

Srebrenitsa'da Müslümanlara provokasyon: Sırp askerlerinin fotoğrafları yerleştirildi

FOTOĞRAF 14
Srebrenitsa soykırımı şehitleri toprağa verildi
Avrupa'da, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendirilen Srebrenitsa soykırımında katledilenlerden 71 kurbanın cenazesi, kılınan namazın ardından Potoçari Anıt Mezarlığı'nda toprağa verildi. Potoçari Anıt Mezarlığı, tören sonrası duygusal anlara sahne oldu.