Özgecan'ın katiline kastrasyon yapılabilir

Özgecan Aslan'ın vahşice katledilmesinden sonra çıkan "idam mı hadım mı" tartışmaları devam ederken Aile ve Sosyal Politikalara Bakanı Ayşenur İslam'dan çok çarpıcı bir açıklama geldi. İslam, katil Suphi Altındöken'e mevcut yasa ile tedaviye dönük doktor raporu ile 'kastrasyon' (kimyasal yollarla cinsel gücün yok edilmesi) yapılabileceğini söyledi. Rusya 2011'den beri çocuk istismarcılarına bu tedaviyi uyguluyor.

Haber Merkezi Diğer

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken'e mevcut yasa ve doktor raporu ile "tedavi ve toplumu koruma amaçlı olarak" kastrasyon yapılabileceğini işaret etti.. Habertürk'e konuşan İslam şunları söyledi: "Kastrasyon tüm dünyada bir ceza yöntemi olarak değil bir tedavi yöntemi, toplumu koruma yöntemi olarak kullanılır. Faili tedavi, toplumu failden koruma şeklinde. Tıbbi bir yöntemdir. Tıbbi bir gereklilik olduğu tespiti ile uygulanabilir. Kastrasyon, yani o ilaçlar uygulandığı sürece etkilidir. İlaçlar kullanılmadığında kişi eski haline döner. Bu yasada odak noktası kişinin tıbbi gerekliliklerle bu şekilde tedavi edilmesidir. Başka saiklerle, hunharca hislerle mi bunu yaptı, bunu bilmiyoruz. Bu ancak doktor raporu ile tespit edildikten sonra uygulanabilir."

Rusya 2011'de uygulamaya başladı

Kimyasal kastrasyon tedavisi; Almanya, İsviçre, Fransa, Rusya, Çek Cumhuriyeri, Danimarka, İngiltere ve ABD'de uygulanıyor. Rusya'da, 2011 yılında Medyedev'in teklifi ile çocuk tacizcilerinin "kimyasal kastrasyon" yöntemiyle, hap içirilerek ya da ilaç enjekte edilerek hadım edilmesi uygulanmaya başladı.