Şehir-insan ilişkisi İstanbul’da konuşuldu

AK Parti İstanbul İl Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı’nca “Dünya Şehircilik Günü” Paneli düzenlendi. Toplantıda konuşan İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "Kültür, sanat ve ekonomi gibi tüm etkinlikler var olabilmek için kente muhtaç. Bu kadar belirleyici olan kente dair insanın yapıp etmelerinin özellikle masaya yatırılması gerekiyor" dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
​Şehir-insan ilişkisi İstanbul’da konuşuldu.

AK Parti İstanbul İl Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı’nca Atlas Sineması’nda “8 Kasım Dünya Şehircilik Günü Paneli” düzenlendi. Etkinliğe başta AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız olmak üzere siyaset ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Panel açılışında yaptığı konuşmada şehir ve insan arasındaki derin ilişkiye dikkati çeken Başkan Kabaktepe, “İnsanın şehre, şehrin insana etkisinden bahsediyoruz. Şehir ve kent olmadığında insanın bu değerlerden ayrı kaldığında nelerden ayrı kalacağını düşünmek lazım” dedi.

HAYATIN HER ALANI KENTLE İLİŞKİLİ OLMALI

Şehirlerin içerisinde yaşayan insanlarla bir bütün olarak düşünülmesi gerektiğini belirten Başkan Kabaktepe, “Sadece mekansal anlamını tasavvur etmeden, mekana sahip olmadan insanın yapıp etmelerinin ortaya çıkmasından nasıl bahsedebiliriz? İnsan kendisinin içinde var olduğu ve onu da var eden şehirlerden bağımsız bir hayat sürdüremeyeceği için hayatının her alanını kentin varlığıyla ilişkilendirmek durumundadır. Kültür, sanat ve ekonomi gibi tüm etkinlikler var olabilmek için kente muhtaç. Bu kadar belirleyici olan kente dair insanın yapıp etmelerinin özellikle masaya yatırılması gerekiyor. Bu manada panelimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Şehir olmasa ne olurdu sorusunun da sorulması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

LİDERLER, ŞEHİRLERİYLE HİKAYELERİNİ OLUŞTURDU

Büyük bir medeniyetin mensubu olduklarını dile getiren Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “İnsanı esas alan bir medeniyetin çocuklarıyız. Medeniyetimizin şehri İstanbul’dayız. Hazreti Peygamberimiz (SAV) kendi değerlerinden insanı inşa etmek üzere kendi şehri Medine’yi inşa etti. Pek çok devlet adamı kendi şehirleriyle anıldılar. İskender’in İskenderiye’si, Timur’un Semerkant’ı, Selahaddin’in Kudüs’ü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’sı, Fatih Sultan Mehmet’in ve Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’u Liderler kendi şehirleri üzerinden hikayelerini oluşturdular. Şehri imar ederken neslin ihmal edilmemesi gerekir” ifadelerini kullandı.

BU YÜZYIL BAŞKA ŞEYLERE SAHNE OLUYOR

AK Parti İstanbul Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cahit Altunay ise 21. yüzyılda gelişen teknolojiye işaret ederek, “24 saat yaşaması nedeniyle teknolojileriyle öne çıkan şehirler var. Bu yüzyıl başka bir şeye daha sahne oluyor. Tarihi geçmişi ve kültürel yapıları yok olacak şekilde şehirler harap oluyor. Bunun örneklerini, yakın coğrafyamızda çok gördük. Bağdat, Kudüs, Saraybosna, Kiev ve Odesa gibi şehirlerin ne hale geldiğine yakından tanık oluyoruz” diye konuştu.

AK Parti'de seçim hazırlığı: 100 bin sandık görevlisi belirlendi