Türkiye İsrail'i kendi arşiviyle avladı: Herzog'un 'Yahudilerin Sonu' adlı kitapla yaptığı gösteri asılsız çıktı

Türkiye, terör devleti İsrail'in yalanlarını çürütmeye devam ediyor. Bugüne kadar İsrail'in birçok yalanını ortaya çıkaran, dezenformasyon çalışmalarını boşa çıkaran Türkiye, bu kez terör devletinin cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı tezgahı çökertti. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Herzog'un, "Bu, Gazze'deki bir askerlerimiz tarafından bulunan 'Yahudilerin Sonu' adlı kitap. Bu kitabı Hamas'ın üst düzey lideri Mahmud el-Zahar yazmış." iddiasının doğru olmadığını açıkladı. Merkez'den yapılan açıklamada İsrail Ulusal Kütüphanesi arşivindeki bilgilerin, Herzog'un açıkça propaganda yaptığını ortaya koyduğu kaydedildi.

İletişim Başkanlığı, İsrail Cumhurbaşkanının iddialarını yalanladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un "Bu, Gazze'deki bir askerlerimiz tarafından bulunan 'Yahudilerin Sonu' adlı kitap. Bu kitabı Hamas'ın üst düzey lideri Mahmud el-Zahar yazmış." iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

"Kitap Filistin haricindeki iki ülkede basıldı"

"İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Münih Güvenlik Konferansı'nda ileri sürdüğü, 'Bu, Gazze'deki bir askerlerimiz tarafından bulunan Yahudilerin Sonu adlı kitap. Bu kitabı Hamas'ın üst düzey lideri Mahmud el-Zahar yazmış' iddiası doğru değildir. Yapılan araştırmalar sonucunda bahse konu kitabın, 1990'lı yıllarda Mısırlı yazar Abu Al Fida Muhammad Aref tarafından yazıldığı ve Filistin haricindeki iki ülkede basıldığı belirlenmiştir."

Açıklamada, kitabın iddia edildiği gibi Hamas veya Filistin meselesiyle herhangi bir ilgisinin bulunmadığının tespit edildiği belirtildi.

Türkiye İsrail'i kendi arşiviyle avladı

Paylaşımda yer alan görsele işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Görselde de görüleceği üzere İsrail Ulusal Kütüphanesi arşivindeki bilgiler, Herzog'un açıkça propaganda yaptığını ortaya koymaktadır. Öte yandan, İsrail ve Batı medyası, Herzog'un iddiasını doğrulamadan uluslararası kamuoyuna servis etmiştir. İsrail'in Gazze'deki suçlarını örtbas etmek için yürüttüğü propaganda kampanyasına itibar etmeyiniz."

GÜNDEM
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi 'Türkiye'den İsrail askerlerine içlik' iddialarını yalanladı

GÜNDEM
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: 'F-16 satışı şartlara bağlandı' iddiası doğru değildir

GÜNDEM
'Gazzeliler Türkiye'ye yerleştirilecek' yalanı: Dezenformasyonla Mücadele Merkezi 'itibar etmeyin' diyerek duyurdu

GÜNDEM
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Hastaneyi vuran füze Gazze'den atıldı' iddiası doğru değil

GÜNDEM
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Filistin'e giden Türk savaş gemisi iddiası doğru değil

GÜNDEM
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi 'Gazze Şeridi'ne giren tırların kontrol edilmediği' iddialarını yalanladı

GÜNDEM
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi İsrail'in 'bebek kuvözünde silah' iddiasını madde madde yalanladı

DÜNYA
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi 'İsrail ordusu tarafından bulunan Hamas tünelinin girişi yıkılıyor' iddiasını yalanladı