Yunan Başbakan Miçotakis: Türkiye ile en kısa sürede görüşmeye hazırız

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Doğu Akdeniz ve Ege Adaları konusunda daha önce yaptığı 'Türkiye ile masaya oturmam' açıklamalarının ardından geri adım attı. Ülkesinin deniz sınırları konusunda Türkiye ile ön görüşmelere hemen başlamaya hazır olduğunu belirten Yunana başbakan, "Türkiye'den somut adım gördüğümüz durumda istikşafi görüşmelere derhal başlamaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi Diğer
Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri ve Ege Adaları konusunda Yunanistan ile yaşanan gerilimi azaltacak bir hamle Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'den geldi. Daha önce Türk yetkililerin birçok kez masaya çağırmasına rağmen küstah açıklamalarda bulunan Miçotakis geri adım attı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye ve Yunanistan teknik görüşme kararı aldı

Doğu Akdeniz'in tehlikeli adası Meis: Türkiye ve Yunanistan'ın tezleri ne?
Doğu Akdeniz'de Türkiye ve Yunanistan'ın enerji rekabeti, NAVTEX savaşı ve kıta sahanlığı geriliminin merkezinde Meis Adası var. Yunanistan ve Türkiye'yi çatışmanın eşiğine getiren bu adanın statüsüne ilişkin hangi ülke, neyi savunuyor? Çatışma Hattı'nın perde arkasına gelin birlikte bakalım..

"AB'nin jeopolitik ve stratejik çıkarları tehdit altında"

Yunan başbakan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile görüşmesinin ardından düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu. Akdeniz'in tüm Avrupa'nın güvenliği için önemine işaret eden Miçotakis, ülkesinin bu bağlamda diyaloğa açık olduğunu söyledi. Miçotakis, "tüm Akdeniz için hassas bir dönemde" olduklarının altını çizerek Türkiye ile yaşadıkları krizde "sadece Yunanistan'ın değil, AB'nin jeopolitik ve stratejik çıkarlarının da tehdit altında olduğunu" iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a uyarı: Kalkıp adaların etrafında 'zodiac'larla dolaşıyorlar. Yanlış yollara girmeyin
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda düzenlenen Vesayetten Demokrasiye Milli İrade Sempozyumu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Yunanistan ile yaşanan gerilime ilişkin, 'Yeri geldiği zaman 'komşu, komşu, komşu' diyorsun. O zaman komşuluğun hakkını ver. Yanlış yollara girme. Yalnız kalırsın' ifadelerini kullandı.

Yunan'dan ağır tahrik: Yunanistan bugün Meis Adası'nda bir provokasyona daha imza atacak

"Derhal başlamaya hazırız"

Ankara ile sorunların diplomasi yoluyla çözülmesi konusuna da değinen Miçotakis, "Türkiye'den somut adım gördüğümüz durumda aramızdaki tek anlaşmazlık konusu (deniz yetki alanlarının belirlenmesi) için istikşafi görüşmelere derhal başlamaya hazırız." ifadesini kullandı.

Miçotakis'ten Türkiye mesajı: Tehdit politikasından vazgeçmeli

Yunanistan derin sularda yüzüyor: Rum Kesimi ile deniz yetki sınır anlaşması imzala

Miçotakis "Türkiye tehdit politikasından vazgeçmeli" demişti

Geçtiğimiz günlerde NATO Genel Sekreteri Jens
Stoltenberg, Türkiye ve Yunanistan'ın çatışmayı önleme mekanizmaları kurmak için teknik görüşme yapma kararı almıştı. Bu gelişmenin ardından Dışişleri Bakanlığı'ndan NATO açıklaması yapılmış, "Önkoşulsuz diyaloğa hazır olduğumuzu hatırlatırız" denilmişti. Ancak Miçotakis, "Türkiye herhangi bir diyaloğa başlamadan önce tehdit politikasından vazgeçmeli" dedi.