Tavuk yumurtasından sanata giden bir yol: Dünyaca ünlü resimleri çiziyor

Bayburt’ta yaşayan resim öğretmeni Zeynel Abidin Öztürk, kendine ait atölyesinde yumurtaları oyup, şekiller vererek yumurta üzerlerine resimler çiziyor. Oyma işiyle uğraşırken aynı zamanda yumurta boyamaya karar veren Öztürk, yumurtaların üzerlerine Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Salvador Dali gibi dünyaca ünlü ressamların portrelerini ve resimlerini çizerek, yumurtalara farklı bir renk katıyor.

Haber Merkezi İHA
Zeynel Abidin Öztürk'ün yaptığı parçalar.

Yaklaşık 7-8 aydır yumurta oyma sanatıyla uğraşan Zeynel Abidin Öztürk, internette gördüğü videolardan etkilendiğini söyleyerek, "İzlediğim videolardan sonra yumurta oyma sanatına merak salmaya başladım. Ben bunu yapabilir miyim, yapamaz mıyım diye düşündüm ve denemeye ilkel bir dremel makinesiyle başladım" şeklinde konuştu.

"Yumurta toplamaya başladım"

Yumurta oymanın kolay bir iş olmadığına değinen Öztürk, birçok kez yumurtaları kırdığını dile getirdi. Deneyerek daha iyi sonuçlar aldığını gören Öztürk, "Yumurta kolay kırılabilen bir yapıda olduğu için çoğu kez kırıldı, defalarca kez denedim, deneye deneye bu işin yapılabilecek olduğunu gördükten sonra yumurta toplamaya başladım. Dişçilerin kullandığı bir oyma makinesi olan carving makinesi aldım ve onla yumurta oymaya devam ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ünlü ressamların çizimlerini yumurtaya çiziyor

Oyma işiyle uğraşırken aynı zamanda yumurta boyamaya karar veren Öztürk, yumurtaların üzerlerine Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Salvador Dali gibi dünyaca ünlü ressamların portrelerini ve resimlerini çizerek, yumurtalara farklı bir renk katıyor.

Yaptığı işten keyif aldığını dile getiren Öztürk, "Bir merak uğruna bu işe giriştim daha sonrasında ise keyif aldığımı fark ettim ve hobi olarak yapmaya devam ediyorum" dedi.

FOTOĞRAF 9
Amasyalı damadın başına gelmeyen kalmadı: Önce yumurta saldırısı sonra un, yağ ve sirkeli su
Amasya'da dünyaevine giren damadın başına gelmeyen kalmadı. Kına gecesi eğlencesinde önce arkadaşlarının yumurtalı saldırısına uğradı, sonrasında da un dökülen başından aşağı sirke, su, zeytinyağı ve ayçiçeği yağı aktarıldı.

FOTOĞRAF 7
İkiz kardeşlerin çifte mutluluğu: Kendileri gibi tek yumurta ikizi kardeşlerle evlendiler
Adıyaman'da tek yumurta ikizi Abuzer ile Gaffari Koparal kardeşler, kendileri gibi tek yumurta ikizi olan Nursel ve Nurgül Tepe kardeşlerle dünya evine girdi.

FOTOĞRAF 6
Amerika’dan getirttiği mavi yumurtalar hayatını değiştirdi: Tanesini 50 liradan satmasına rağmen talebe yetişemiyor
Manisa'da, evinin bahçesinde mavi yumurta yumurtlayan Amerikan ırkı Araucanas tavuklarından yetiştiren İsa Deveci (30), tanesini 50 liradan sattığı yumurtalar için gelen talebe yetişemiyor. Ayda bin adet yumurta üreten Deveci, kapasitesini arttırmak için modern bir çiftlik kurma çalışmalarına başladı.

FOTOĞRAF 6
Adana'da bir garip olay: 15 gündür havadan yumurta yağıyor
Adana'nın Kozan ilçesinde kurulu bulunan tarihi çarşı bölgesine yaklaşık 15 gündür havadan yumurta yağdığı iddia edildi. Başlarda olayın kendilerine yapılan bir şaka olduğunu düşünen çarşı esnafı, havadan düşen yumurtaların gizeminin çözülmesi için yetkilileri ve uzmanları göreve çağırdı.

FOTOĞRAF 5
Bu yumurtaları görenler şaşkınlığını gizleyemiyor
Eskişehir'de 2 yıldan bu yana renkli yumurtalar veren tavukları yetiştiren Hüseyin Tanır, insanların ilk gördüklerinde yadırgadıkları, ancak daha alışınca tüketmeye devam ettikleri renkli yumurtalar için, "Öğrendiğime göre mavi yumurtanın kolesterol oranı normal yumurtalara sıfıra yakın, ayrıca alzheimer hastalığına iyi geliyor ve protein oranı daha yüksek" dedi.

FOTOĞRAF 6
Boyu bir su bardağı kadar: Çifti bin TL’ye yumurtası 20 liraya satılıyor
Afyonkarahisar'da bir genç, çocukluktan bu yana merakı olan 300 gram ağırlığındaki Malezya cinsi tavukları yetiştirmeye başladı. Güvercin yumurtasıyla aynı büyüklükte olan Malezya cinsi tavukların çifti bin TL'ye, yumurtası ise tanesi 20 liraya satılıyor.