ABD hükümetinden potansiyel koronavirüs aşısı için üçüncü anlaşma

Koronavirüs salgını ardından birçok ülke aşı çalışmasına başladı. Aşı çalışmaları ile ilgili henüz dünyayı umutlandıran bir gelişme yaşanmadı. Ama bazı ülkeler ilaç firmaları ile aşı anlaşması yapmaya başladı. Son olarak ABD'li ilaç üreticisi Johnson amp; Johnson, 100 milyon dozluk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının üretimi ve teslimi için ABD hükümetiyle 1 milyar dolarlık anlaşma imzaladı.

Haber Merkezi AA
ABD hükümetinden potansiyel Kovid-19 aşısı için Johnson & Johnson ile 1 milyar dolarlık anlaşma.

Şirketten yapılan açıklamada, anlaşma kapsamında "Ad26.COV2.S" adı verilen aşı adayının ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nden acil durum kullanım izni ya da onayını almasının ardından ABD'de kullanılacağı bildirildi.

1 milyar doların üzerinde

ABD hükümetiyle 100 milyon dozluk potansiyel Kovid-19aşısının üretimi ve teslimi için anlaşıldığı belirtilen açıklamada, anlaşma tutarının ise 1 milyar doların üzerinde olduğu kaydedildi.

Pakistan'da komedi programı muhabiri maske takmayanlara tokat attı
Pakistan'ın Lahore kentinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında bir komedi programının muhabiri, sokakta maske takmayan kişilere defalarca tokat attı. O anlar sosyal medyada izlenme rekoru kırdı.


Açıklamada, söz konusu aşının kar amacı gütmeyen küresel bir temelde sağlanacağına işaret edilerek, ABD hükümetinin anlaşma kapsamında 200 milyon doz ilave aşı satın alabileceği bildirildi.

JohnsonJohnson, "Ad26.COV2.S" adı verilen aşı adayının 1. ve 2. aşama klinik denemelerine ABD ve Belçika'da başlamıştı. Şirket, klinik denemelerin başarılı olması halinde gelecek yıl 1 milyar dozdan fazla aşının tedarik edilmesini hedefliyor.

FOTOĞRAF 14
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 45 günde yapılmıştı: Pandemi hastanesinde koronavirüsle böyle savaşıyorlar
Koronavirüs salgınının patlak vermesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 45 günde yapımı tamamlanan ve geçen Haziran ayında hizmet vermeye başlayan Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin yoğun bakım üniteleri ilk kez görüntülendi. Kovid pozitif hastaların tedavileri tek kişilik negatif basınçlı izole odalarda gerçekleştiriliyor. Bu sistemle yoğun bakımdaki virüslü hava, diğer alanlara geçmeden özel filtrelerde temizlenerek dışarıya atılıyor. Böylece sağlık personeli daha güvenli ve konforlu bir şekilde çalışabiliyor. Virüsün yayılması da engelleniyor.


İki anlaşma daha yapılmıştı

  • Öte yandan, ABD hükumeti, temmuz ayında da Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in geliştirdiği Kovid-19 aşı adayından 100 milyon doz tedarik edilmesi için 1,95 milyar dolarlık anlaşma imzalamıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan '1,5 metre' uyarısı: Herkesle iç içe olanlar geri çekilsin

ABD'de korkutan yükseliş: 24 saatte 1334 ölü