Mercimek çorbası tarifi: Mercimek çorbası malzemeleri, pişirme süresi ve yapılışı

Protein oranı yüksek besleyici olan mercimek çorbası, kırmızı mercimek ve salçanın eşsiz eşliğiyle iftar sofralarını tatlandıracak. Peki, mercimek çorbası nasıl yapılır? İşte, mercimek çorbası tarifi, mercimek çorbası malzemeleri, kalori değeri, pişirme süreleri ve yapılışı.

Mercimek çorbası nasıl yapılır?

Bol vitaminli bir çorba yapmak istendiğinde eller hemen mercimek çorbası tarifine gidiyor. İşte, yaz kış demeden her zaman yapılabilen mercimek çorbası tarifi.

MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Üzeri İçin:

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/04/26/02/58/resized_aac32-38fa4ddbsebzelimercimekcorbasitarifimalzemeleriveyapilisi2001wwwnefisyemekmutfagicom.jpg

MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞI

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/04/26/03/09/resized_5de11-f226ceaftamkivamindaezogelincorbasi.jpeg

MERCİMEK ÇORBASI PİŞİRME SÜRESİ: KAÇ DAKİKADA PİŞER?

Mercimek çorbası hazırlama süresi 10 dakika, pişirme süresi 50 dakikadır.

MERCİMEK ÇORBASI KALORİ DEĞERİ

Mercimek çorbasının kalori değeri 290/kcal'dir.

MERCİMEK ÇORBASI TARİFİNİN PÜF NOKTALARI

Un ilave etmek çorbanızın daha kıvamlı olmasına yardımcı olacaktır. Eğer çok yoğun kıvamlı çorbalardan hoşlanmıyorsanız un ilave etmenize gerek yoktur.

MERCİMEK ÇORBASI NE KADAR SÜREDE PİŞER?

Mercimek çorbası en pratik çorbalardan biri sayılıyor ancak içerisinde mercimek, patates, havuç gibi pişme süresi biraz uzun malzemeler girdiği zaman pişme süresi uzayabiliyor. Malzemelerin miktarına bağlı olarak mercimek çorbası 40 dakika - 1 saat arasında hazır hale geliyor. Bu süreyi yarıya indirmek için ise düdüklü tencere kullanabilirsiniz. Düdüklü tencerede en fazla 30 dakikada çorbanız hazır olacak.

MERCİMEK ÇORBASININ YANINA NE İYİ GİDER?

Hafif geçirmek istediğiniz öğünlerde mercimek çorbası ve sebze yemeklerini birlikte tüketebilirsiniz. Mercimek çorbası, doyurucu olmasıyla sebzeli menülere çok yakışacaktır. Özellikle taze fasulye, zeytinyağlı pırasa, bamya, enginar, barbunya gibi yemeklerin öncesinde servis edilebilir. Et yemeklerinden önce midenizi yemeğe hazırlamak ve rahatlatmak amacıyla mercimek çorbası içebilirsiniz. Adana kebap, fırın kebapları, kağıt kebabı, ızgara ya da kuru köfte gibi ana yemeklerin başlangıcı olarak mercimek çorbası enfes bir tercih olacaktır! Et kullanılmayan bakliyatlı yemekler ile mercimek çorbası iyi gider. Örneğin fellah köftesi, içli köfte gibi tariflerin öncesinde içebilirsiniz. Kısacası mercimek çorbası hemen hemen tüm yemek tariflerine yakışacak bir çorba.

ÖZGÜN
Masterchef Etli Soğan Dolması Tarifi

ÖZGÜN
Masterchef sosyete mantısı tarifi, malzemeleri, ölçüsü

ÖZGÜN
Tavuk ciğeri tarifi: Tavuk ciğeri malzemeleri, kalori değeri, pişirme süresi ve yapılışı

ÖZGÜN
Ana yemeklerin olmazsa olmaz: Sade bulgur pilavı