Kemalpaşa Seçim Sonuçları 2024: Kemalpaşa belediye başkanı kim oldu? Seçimi kim kazandı?

Kemalpaşa yerel seçim sonuçları, Kemalpaşa ilçesine ait kesin seçim sonuçları ve parti oy oranları 31 Mart seçimleri nedeniyle bir hayli merak konusu. İzmir’in ilçelerinden biri olan Kemalpaşa’da belediyeyi kim kazandı, Kemalpaşa belediye başkanı kim oldu? Kemalpaşa hangi partide? soruları 89.208 seçmenin olduğu ilçe sakinleri tarafından 2024 yerel seçim nedeniyle sorgulanmakta. İşte İzmir Kemalpaşa yerel seçim sonuçlarına ilişkin detaylar.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Kemalpaşa yerel seçim sonuçları 2024

Yerel seçim sonuçlarında İzmir Kemalpaşa Belediyesini hangi parti kazandı ve Kemalpaşa Belediye başkanı kim oldu? sorusu bu ilçede oturanlarca merak konusu. 89.208 seçmen sayısının olduğu Kemalpaşa yerel seçim sonuçları, Kemalpaşa belediyesini kim kazandı? 31 Mart 2024 yerel seçimleri nedeniyle araştırılıyor. İşte Kemalpaşa ilçesine ait kesin seçim sonuçları ve parti oy oranları.

KEMALPAŞA YEREL SEÇİM SONUÇLARI 31 MRT 2024

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Kemalpaşa 2024 seçim sonuçları, partilerin ve adayların oy oranları ile 2024 yerel seçiminde Kemalpaşa belediyesini kim kazandı? sorusun cevabı netlik kazanmış olacak.

KEMALPAŞA YEREL SEÇİM SONUÇLARI 31 MART 2024 İÇİN TIKLAYIN


İzmir Kemalpaşa Belediye Meclis Üyesi Sonuçları - Yerel Seçim 31 Mart 2024

KEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI - 31 MART 2024

  1. Galip Atar AK Parti
  2. Mehmet Türkmen CHP
  3. Nizamettin Yılmaz İYİ Parti
  4. Elbiran Yaşar DEM
  5. Gamze Yıldız SP

YEREL SEÇİM 2024 İZMİR İLÇE SONUÇLARI YENİŞAFAK SEÇİM SAYFASI ÜZERİNDEN ANLIK ANLIK ÖĞRENİN

Vatandaşlar, Ankara seçim sonuçları 2024 ne oldu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kim, hangi aday kazandı? soruların cevabı YKS’nın seçim yasaklarını kaldırır kaldırmaz 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçlarını Yenişafak seçim sayfamızdan anlık olarak öğrenmiş olacak.

İZMİR SEÇİM SONUÇLARI 2024 İÇİN TIKLAYIN

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

TÜRKİYE GENELİ 2024 SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

KEMALPAŞA BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

Kemalpaşa seçim sonuçlarına göre 2019’da yapılan yerel seçimlerde CHP’nin adayı Rıdvan Karakayalı %45,7 oy oranı ile Kemalpaşa belediye başkanı seçilmişti.

KEMALPAŞA’DA HANGİ PARTİ YÜZDE KAÇ OY ALDI?

2019 yerel seçim sonuçlarına göre Kemalpaşa’da partilerin aldıkları oy oranları şu şekilde:

CHP %45,7

AK Parti %44,6

SP % 9

İzmir Kemalpaşa ilçesinin tarihi, coğrafi ve mahalleleri

İzmir'in kuzeybatısında yer alan Kemalpaşa, şehrin en büyük ilçelerinden biridir. Tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan ilçe, aynı zamanda sanayi ve tarım alanında da önemli bir role sahiptir.

Tarihçe

Kemalpaşa ilçesi, tarihi İzmir-Aydın yolunun kavşağında yer alan bir yerleşim yeridir. İlk olarak antik çağda "Gambrion" adıyla anılan ilçe, daha sonra Bizanslılar döneminde "Kambylon" olarak adlandırılmıştır. Osmanlı döneminde ise Kemalpaşa adını almıştır. İlçe, Osmanlı İmparatorluğu döneminde önemli bir ticaret merkezi olmuştur. Cumhuriyet döneminde ilçe olarak ilan edilmiştir.

Coğrafi Yapı

Kemalpaşa ilçesi, İzmir'in kuzeybatısında yer alır. İzmir'in güneydoğusunda, Torbalı ilçesi, güneyinde Tire ilçesi, batısında Ödemiş ilçesi, doğusunda ise Manisa ilinin Gördes ilçesi ile komşudur. İlçenin yüzölçümü 1.296 km²'dir. İlçenin rakımı ise deniz seviyesinden 334 metredir. İlçede geniş ovada yer alan tarım arazileri, dağlık bölgeler ve ormanlar yer almaktadır. İlçe, doğal güzellikleri, yaylaları ve şelaleleri ile ünlüdür.

Mahalleleri

Kemalpaşa ilçesinde toplam 92 mahalle bulunmaktadır. Bu mahalleler şu şekildedir:

Kemalpaşa'nın 92 mahallesi vardır. Bu mahalleler arasında Akçapınar, Akçay, Akhisar, Akköy, Alaattin, Alanköy, Alibey, Altınova, Aydınlar, Ayvacık, Bahçedere, Balat, Başalan, Başlamış, Bayındır, Baysal, Bekirler, Belkahve, Belkıs, Bıçakçılar, Büyükkışla, Çalı, Çamlık, Çamtepe, Çatalca, Çavdarlı, Çaybaşı, Çınarköy, Çitlenbik, Çobanlar, Dağkızılcık, Değirmenaltı, Denizköy, Dibekköy, Doğanlar, Durmuşlar, Dutağaç, Düzler, Elifli, Eskiizmir, Esme, Günlüce, Gürcanlar, Hacılar, Hamidiye, Haydarlar, Hocaköy, Hoşnudiye, İhsaniye, İncirliova, İsmetpaşa, Kalem gibi isimler yer almaktadır.

YSK kurallarına göre oyların geçerli ve geçersiz sayıldığı durumlar: İşte oy kullanmanın püf noktaları

Yüksek Seçim Kurulu hangi ilde saat kaçta oy verileceğini açıkladı