Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) yükseköğrenim bursu ne kadar, kaç lira ödenecek?

VGM bursuna başvuran adaylar VGM burs ücretlerini merak ediyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü 2022-2023 eğitim öğretim yılı Ortaöğrenim burs başvuru sonuçları bekleniyor. 7-20 Kasım tarihleri arasında alınan ortaöğrenim burs başvurularında yapılan değerlendirme sonuçları vgm.gov.tr adresinden ilan edildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü yükseköğrenim öğrencileri için verilecek olan burs başvuru sonuçlarını beklerken 2022 VGM burs ücreti merak kazandı. VGM lisans, önlisans ve yabancı uyruklu öğrencilere yönelik burs ücreti ne kadar? VGM bursu ne kadar, kaç TL? İşte detaylar..

Haber Merkezi Yeni Şafak
VGM burs ücreti 2022

Vakıflar Genel Müdürlüğü 2022-2023 yılı burs başvuru süreçlerini başlatmıştı. İlk olarak (ilkokul, ortaokul ve lise) ortaöğrenim burs başvuruları alındı. Bugün ise önlisans ve lisans eğitimi gören öğrencilere verilecek burs başvuru sonuçları ise merakla bekleniyor. VGM bursu almaya hak kazanacak adaylar ne kadar burs alacağını merak ediyor. Peki, VGM yükseköğrenim bursu ne kadar, kaç TL?

VGM'DEN BURS BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLAMASI

01 Aralık 2022 tarihi itibariyle sona eren yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim burs başvurularının değerlendirme işlemlerine başlanmış olup yapılacak değerlendirme sonrasında başvuru sonuçları www.vgm.gov.tr üzerinden açıklanacaktır.

VGM BURS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

7-20 Kasım tarihlerinde alınan VGM Ortaöğrenim burs sonuçları vgm.gov.tr adresinden açıklandı. Burs başvuru sonuçları T.C. kimlik numarası ad, soy ad, doğum tarihi ve baba adıyla birlikte görüntülenebiliyor.

2022-2023 VGM ORTAÖĞRENİM BURS SONUÇLARI

VGM BURSU NE KADAR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilen VGM bursu aylık olarak ödeniyor. Yükseköğrenim başvurularından sonra öğrencilere ödenen aylık tutar 650,00 TL. Türkiye’de eğitim gören yabancı uyruklu yükseköğrenim öğrencilerine de 650,00 TL burs ödemesi yapılıyor.

VGM BURS BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin “Burs Verilmeyecek Öğrenciler” başlıklı 5. Maddesinin (1) fıkrasına göre;

a) Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere,

b) Yabancı uyruklu öğrencilere,

c) Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine,

ç) Ek süre öğrenim gören öğrencilere,

d) Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine,

e) Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere,

f) Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrencilere,

g) Bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilen öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmez.

Ancak aynı maddenin (2) fıkrasına göre;

Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye’ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere Genel Müdürlükçe belirlenecek burs kontenjanının %10’u kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir.