Ramazan bereketi

Ramazan bereketi her yeri sarmışken mübarek ayın ruhuna uygun haberler geliyor. Gümüşhane’de bir köyde yoldan geçenlere her akşam iftar verilirken, Kırıkkle’de de H. İbrahim İdik evde pişirilen yemekleri ihtiyacı olanlara dağıtıyor.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Ramazan'ın gelmesiyle artan yardım faaliyetlerine vatandaşlar da bireysel olarak destek oluyor. Kırıkkale ve Gümüşhane'den gelen iki hikaye Ramazan'ın ruhunun hala yaşadığını gösteriyor.

YOLDAN GEÇENLERİ AĞIRLIYORLAR

Gümüşhane'nin Kelkit ve Köse karayolu üzerinde yer alan Kırıklı köyünde uzun zamandır her Ramazan ayında iftar programı düzenleniyor ve yoldan geçenlere ücretsiz yemek ikram ediliyor. Günde ortalama 50-100 arasında vatandaşın iftarını açtığı köyde, üç çeşit yemek, tatlı ve salatadan oluşan iftar yemeklerinin masraflarının tamamı ise köyün hayırseverleri tarafından imece usulü ile karşılanıyor.

EVDE PİŞİYOR MUHTACA GİDİYOR

İkinci hayır haber ise Kırıkkale'den. Kırıkkale'de bir hastanede çalışan 39 yaşındaki Halil İbrahim İdik, 3 yıldır Ramazan ayında karısının hazırladığı yemekleri ihtiyaç sahipleriyle hasta ve yaşlı kişilere dağıtıyor. Yaptığı yardımla ilgili bilgi veren İdik her iftarda 5 aileye yemek ulaştırdığını belirterek, “Yemek yardımı yapmak isteyen 10 kişiye de aracı oluyorum. Bazen yaya olarak bazen de yardımda bulunanların araçlarıyla yemekleri iftar öncesinde dağıtıyorum. Aslında bu yardımlaşmayı herkes en yakın komşusundan başlamak kaydıyla rahatlıkla yapabilir" şeklinde konuştu.