|

Bitcoin nedir?

Bitcoin, son zamanlardan şüphesiz en çok duyduğum finans araçlarından birisi. Yeni çağın sanal para birimi olan bitcoin nasıl alınır satılır? Bitcoin ne kadar güvenli gibi sorular ise ülkemizde merak konusu olmaya başladı. Her geçen gün giderek artış gösteren bitcoin alım satımı il ilgili detayları haberimizde sizlerle paylaştık.

Yeni Şafak
11:18 - 19/09/2017 Salı
Güncelleme: 12:11 - 19/09/2017 Salı
Diğer
Bitcoin, son zamanlardan şüphesiz en çok duyduğum finans araçlarından birisi.
Bitcoin, son zamanlardan şüphesiz en çok duyduğum finans araçlarından birisi.

Bitcoin nedir, bitcoin güvenilir mi, bitcoin nasıl alınır nasıl satılır? sorularının cevaplarını haberimizde sizlerle paylaştık. Yeni çağda artık her şey sanal. Ekonomi piyasalarında da artık sanal para birimine geçiş başladı. Yeni sanal para birimi ise bitcoin oldu. Dünyada giderek yayılan ve yatırım kazanan para birimi olan bitcoini son zamanlarda sıkça duyuyoruz. Bitcoin, dünya çapında bir çeşit kripto para ve dijital ödeme sistemidir. Satoshi Nakamoto adlı bir yazılım geliştiricisi , matematiksel kanıta dayalı bir elektronik ödeme sistemi olan bitcoin'i önerdi. Fikri, herhangi bir merkezi otoriteden bağımsız, elektronik olarak devredilebilecek, az ya da çok anında çok düşük işlem ücretleriyle bir para birimi üretmekti.

BİTCOİNİ KİM BASTIRIYOR?

Hiç kimse. Bu para birimi merkez bankası tarafından gölgelerde fiziksel olarak basılmaz, nüfusa göre hesaplanamaz ve kendi kurallarını oluşturuyor. Bu bankalar ulusal borcunu karşılamak için daha fazla para üretebilir, böylece paralarını devalüe eder.

Bunun yerine, bitcoin, herkesin katılabilir bir topluluk tarafından, dijital olarak oluşturulur. Bitcoins, dağınık bir ağda bilgisayar gücü kullanan ' maden var' .

Bu ağ aynı zamanda , sanal para birimiyle yapılan işlemleri de gerçekleştirerek , bitcoin'i kendi ödeme ağına etkili bir şekilde katıyor.

BİTCOİN NASIL ALINIR SATILIR?

Bitcoin için sanal cüzdan gerekiyor, oluşturmak da gayet basit. Bu sanal cüzdanınızı cep telefonunuzda, bilgisayarınızda oluşturabileceğiniz gibi internet üzerinde bulunan web servislerinden de yararlanabilirsiniz. Kişi başına cüzdan sınırı bulunmuyor. Dilediğiniz kadar cüzdan oluşturabilirsiniz. Üstelik oluşturacağınız cüzdan için özel bilgilerinizi vermenize de gerek yoktur. Oluşturacağınız bu sanal cüzdan ile para alabilir, para gönderebilir hatta alış veriş bile yapabilirsiniz.

Bitcoin sisteminde yapılan ödemelerin doğrulanması için açık anahtarlı şifreleme (asimetrik şifreleme), noktadan-noktaya ağ bağlantısı ve proof-of-work gibi teknolojiler kullanılıyor. Bitcoinler ödemeyi yapan adresten alıcı adrese şifrelenmiş olarak imzalanarak gönderilir. Her işlemin ağa duyurulumu yapılır ve blok zincirinde yerini alır. Böylece eklenen bitcoinler birden fazla kere kullanılamaz. Bitcoin bu teknolojileri kullanarak, herkesin kullanabileceği hızlı ve son derece güvenilir bir ödeme ağı sağlamaktadır.

Satın aldığınız ya da çıkarttığınız Bitcoinleri internet üzerinden harcayabilir, alış veriş yapabilirsiniz. Bizim ülkemizde henüz olmasa da dünya üzerinde bitcoini kullanan mağazalar ve restoranlar bulunuyor ve bu yerlere Bitcoin Travel ve Bitcoin Navigator üzerinden ulaşılabilirsiniz. Ayrıca bu yıl içerisinde Paypal, Bitcoin’i ödeme sistemi olarak kabul ettiğini duyurdu. Paypal vasıtasıyla alış verişlerinizde Bitcoin’i kullanma imkanınız bulunuyor.


#Bitcoin
#Bitcoin nedir
#Bitcoin satın alma
#Bitcoin satma
7 yıl önce