|

İşte ABD’nin Suriye haritası

Sözde ateşkes süreci devam ederken ABD’nin Suriye’yi bölecek haritayı çoktan çizdiği ortaya çıktı. ABD’nin çizdiği haritada Suriye 5 parçaya bölünüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:02 - 28/02/2016 Pazar
Yeni Şafak

Suriye'de 5 yıllık iç savaşın ardından Rusya ile ABD arasında sözde ateşkes sağlandı. Bir yandan ateşkesin başarılı olup olmayacağı tartışılırken, diğer yandan Suriye'nin akıbetinin ne olacağı merak ediliyor. Güvenli bölge ve PYD/YPG konusunda takındığı tavırla iç savaşı daha da derinleştiren ABD'nin Suriye'yi bölecek haritayı çoktan çizdiği ortaya çıktı.



KANTONLAR BİRLEŞTİRİLMİYOR

ABD'nin el altından dolaştırdığı haritaya göre, Suriye üçe bölünüyor. Ancak haritada 5 parça yer alıyor. Haritada ılımlı muhaliflere ve PYD'ye 2'şer parça Esed rejimine ise tek parça toprak veriliyor. Cerablus hariç IŞİD'in kontrolündeki alanlarla ilgili henüz bir taksimat yapılmamış.



ABD'nin haritasına göre, Azez-Cebrablus hattında 16 kilometre derinliğindeki alan ile İdlib bölgesi ılımlı muhaliflere veriliyor.


PYD'ye ise şu an kontrol ettiği Afrin ile Fırat'ın doğusundaki bölge veriliyor. Haritaya göre, PYD'nin kantonları birleştirilmiyor. Ancak



Afrin'den Halep'in Kuzeyi ile Cerablus'un

güneyi arasından Fırat Nehri'ne doğru ince bir hat çizilmiş. Halep ve Türkmen Dağı dahil Esed'in şu an kontrol ettiği Batı Suriye, rejime veriliyor. İdlib'de muhaliflere verilen bölgenin dış dünya ile hiçbir bağlantısı yok. Bölge, etrafı PYD ve rejim tarafından sarılı açık bir cezaevi şeklinde.



#suriye
#abd
#harita
8 yıl önce