|

Suriye'de silahlarımızı test ettik

Rusya lideri Putin, Suriye’yi yeni silahları için adeta deneme tahtası yaptıklarını itiraf etti. Putin, “Oraya en gelişmiş silahlarımızı yerleştirdik ve performanslarını seyrettik. Ordumuz için bu paha biçilemez bir deneyimdi” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/06/2017 Cuma
Güncelleme: 02:51 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Suriye'de silahlarımızı test ettik
​Suriye'de silahlarımızı test ettik

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, televizyonlardan her yıl canlı yayınlanan geleneksel Direkt Hat programında Suriye’ye ilişkin dehşet verici açıklamalarda bulundu. Putin, Suriye’yi Rusya’nın yeni silahları için bir deneme tahtası olarak kullandıklarını adeta itiraf etti. Suriye’deki askeri operasyonların, Rusya’nın yeni silahlarını denemesine olanak verdiğini belirten Putin, “Oraya en gelişmiş silahlarımızı yerleştirdik ve performanslarını seyrettik. Ordumuz için bu paha biçilemez bir denetimdi. Ordumuzun savaşa hazırlık durumu yeni bir seviyeye ulaştı” ifadelerini kullandı.

Comey Snowden’dan farksız

Rusya Devlet Başkanı orta vadede programlarının Esed’e bağlı askeri yapının güçlendirilmesi olduğunu da belirtti. Öte yandan Vladimir Putin, ABD’de devam eden Rusya soruşturmasına da değinerek, ABD eski Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı James Comey’nin Trump’la yaptığı görüşmelerin içeriğini basına sızdırmasını ‘çok tuhaf’ olarak tanımlayıp bunun, eski FBI direktörünü ‘zarar görebileceği bir duruma’ soktuğunu belirtti. Comey’in bir FBI başkanından ziyade bir aktivist gibi hareket ettiğini, bu nedenle de eski NSA çalışanı Edward Snowden’dan hiçbir farkı olmadığını belirten Putin, Comey’ye de siyasi sığınma hakkı vermeye hazır olduklarını söyledi.

#Rusya
#Putin
#Suriye
7 yıl önce