|

Trump küresel tehdit

ABD Başkanlık yarışında Cumhuriyetçilerin ön seçimlerinde liderliğini sürdüren Donald Trump'ın Başkan seçilme olasılığı, Economist dergisi tarafından en büyük 10 küresel riskten birisi olarak tanımlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/03/2016 Cuma
Güncelleme: 22:41 - 17/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak

İngiltere'de yayınlanan derginin araştırma birimi Economist Intelligence Unit (EIU), Trump'ın Başkan seçilmesinin en önemli 5'inci küresel risk olduğunu belirtti. Trump'ın küresel ekonomiyi sekteye uğratabileceğini söyleyen Economist, ABD'de siyasi istikrarsızlığın ortaya çıkabileceğini ve güvenlik risklerinin oluşabileceğini de vurguluyor. Derginin sıraladığı diğer riskler arasında, Çin ekonomisinin çöküşü, avro bölgesinin parçalanması, İngiltere'nin AB'den ayrılması gibi senaryolar sayılıyor. Öte yandan Trump, yeterli delege sayısına rağmen Cumhuriyetçi Parti'nin kendisini aday göstermemesi halinde ülkede ayaklanma çıkacağını savundu.



BAŞKALDIRIYA HAZIR OLUN!



Irkçı ve provokatif söylemleriyle gündemden düşmeyen başkan adayı, aday gösterilmemesi halinde başkaldırıya hazır olunması gerektiği ifadelerini kullandı. Trump, “Milyonlarca insanı temsil ettiğini” iddia ettikten sonra, “Bu insanları ötekileştirirseniz, daha önce hiç görmediğiniz sorunlarla karşı karşıya kalacaksınız. Kötü şeyler olacak” tehditlerini savurdu. ABD'de başkanlık yarışında Cumhuriyetçilerden yarışı önde götüren Trump, Salı günkü önseçimlerde de 5 eyaletten dördünde birinci geldi. Trump'ın zaferle çıkması partide arayışa yol açtı.



#Trump
#ABD Başkanlık yarışı
#Economist Intelligence Unit
8 yıl önce