EDISYON:

Denizcilik sektörüne müjde

Yeni Şafak
12:068/10/2016, суббота
G: 8/10/2016, суббота
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım, TGC YZB. Güngör Durmuş gemisinin denize indirme töreninde konuştu.
Başbakan Binali Yıldırım, TGC YZB. Güngör Durmuş gemisinin denize indirme töreninde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım Tuzla Tersanesi'nde Gemi İndirme Töreni'nde konuştu. Tersanelerin kira sözleşmelerinin 49 yıllığına uzatıldığını açıklayan Yıldırım "Bu tersanelerimizin geleceği daha iyi görmesi, plan yapması ve kredi saygınlıklarının artmasını sağlayacak. Kredi kapasitelerini de 3 kat artırmış olacağız" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Tuzla Tersanesi'nde Gemi İndirme Töreni'nde konuştu.



Açıklamadan öne çıkan başlıklar:



14 yıldır ülkemizin gücüne güç katıyor, güçlü ve büyük Türkiye için durmadan çalışıyoruz. Bölgede huzur ve istikrar inşa etmek için gayret ediyoruz. Huzur ve istikrar adası inşa etmek için Türkiye olarak bütün gücümüzle gayret ediyoruz. Her gemi inşasında, her fabrika açılışında gayemiz Türkiye'nin gücüne güç katmaktır. Denize inen gemiler, bacası tüten fabrikalardı. Atılan her adımı destekliyoruz. Taş üstüne taş koyan herkesi sonuna kadar destekliyoruz.



18 Haziran'da Burgazada Korveti'ni denize indirip, 16 Temmuz'da da anfibi gemisini denize indirmeyi planlamıştık. Ancak bir gün önce o hain darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Denize indiremedik, üzüldük ama ülkemizi ikinci Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıkardığımıza sevindik. Şimdi TCG Yüzbaşı Güngör Durmuş'u denize indiriyoruz.




"Savunma sanayisinde büyük mesafe katedildi"


Yüzbaşı Güngör Durmuş kahraman bir deniz subayıdır. Şehit yüzbaşımızın babası, annesi, eşi, kızları bizlerle beraberler. Yüzbaşı Güngör Durmuş ve bütün şehitlerimiz 79 milyonun kalbinde yaşamaya devam ediyor. Onlar bu milletin istiklali için canlarını feda eden birer kahramanlardır.



  • Gemimizin birçok teknik özellikleri var. Bir lojistik gemisi. 9 bin ton kapasitesi var, 5 bin ton diğer imkanları tamamlayan, 9 bin mil kesintisiz seyahat yapabiliyor. En ağır helikopterlerin iniş kalkış yapabileceği, konteyner yaşıyabilen, küçük cerrahi müdahaleleri yapabilecek çok gelişmiş bir tekneden bahsediyoruz. Bütün bunlar ülkemizin savunma sanayisinde katettiği mesafeyi gösteriyor.

"1 gemi indirebilsek bayram olurdu"



Gemilerdeki yerlilik oranını süratle artırıyoruz, özellikle savunma sanayinde yüzde 20'den yüzde 60'a yükselttik.



Türkiye istikrarsızlık ortasında bir istikrar adasıdır. Komşu ülkelerimiz için bir teminattır. Bu anlamda savunma yeterliliğimizin yanında caydırıcılık kabiliyetlerimizin de geliştirilmesi büyük katkı sağlayacaktır.



"İleri geri laf edenlerin ne söyledikleri önemli değil"


Suriye'de yaşanan olayların en büyük bedelini Türkiye ödemektedir. İçerde PKK terörü, dışarda DEAŞ, YPG, PYD terör unsurlarıyla Türkiye kararlılıkla mücadelesini sürdürmektedir. Fırat Kalkanı operasyonu, doğu ve güneydoğudaki operasyonların tek amacı ülkemizi terör belasından kurtarmaktır. Bunun için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. İleri geri laflar edenlerin ne söyledikleri bizim için hiç önemli değil.



15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrası silahlı kuvvetlerimizin itibar kaybına uğramıştır. Milletimiz sağduyu, basiret sahibidir. Bu terör elemanlarıyla, vatanında, milletine, bayrağına sahip çıkan yurtsever askerlerimizi ayırt etmiş, bu alçaklara gereken dersi vermiştir.



Denizcilik sektörüne güzel haber


  1. Devletimizin denizcilik sektörüne yaptığı katkılar destekler 14 yıl boyunca denizciliğimizin dünyada 14. büyük ülke unvanına kavuşmasını sağlamıştır. Bugün dünya deniz ticaretini kontrol eden 30 ülke içinde Türkiye 14. olarak yerini almıştır ancak bu yeterli değildir.

Tersanelerimizin imar planı için ödemesi gereken 5 milyonu almadık. Ayrıca tersanelerimizin hazineye ödedikleri kira bedellerinde de 10 katı düzeyinde indirim sağlanmıştır.



Her tersane cirosunun sadece binde birini kira ile ödeyecektir. 2015 yılında 1 milyar ciro oluştuysa tersanecilerimiz bunun için 40 milyon kira bedeli ödemeleri gerekiyordu şu anda sadece 3 milyon ödeyecekler. En büyük desteklerimizden birini bugün burada açıklıyoruz. Tersanelerimiz 49 yıllığına kiralanmıştı. Kira süresinin bitmesine 18 yıl kaldı. Sıfırlıyoruz, tekrar 49 yıla çıkarıyoruz. Bu tersanelerimizin geleceği daha iyi görmesi, plan yapması ve kredi saygınlıklarının artmasını sağlayacak. Kredi kapasitelerini de 3 kat artırmış olacağız.



Yüzbaşı Güngör Durmuş Gemisinin gücümüze güç katmasını, ülke savunmasında başarılı olmasını diliyorum. Gemimiz ülkemize milletimize hayırlı olsun.


#Binali Yıldırım
#Tuzla Tersanesi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.