|

Digiturk spor kanalı kuruyor

Beş yıllık Türkiye Süper Lig yayın hakkı için geçen yıl 3 milyar doları gözden çıkaran beIN Media Group, spor kanalı kuruyor. Şifresiz spor haber kanalı olarak yayın yapacak beIN Sports Haber, 2017-2018 futbol sezonuyla birlikte futbolseverlerin karşısında olacak. Şirketin CEO’su Yousef Al-Obaidly; Türkiye’nin kendileri için çok cazip bir yatırım ülkesi olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:31 - 10/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Digiturk spor kanalı kuruyor
Digiturk spor kanalı kuruyor

Dünyada en büyük gelir elde eden ve marka değerine sahip sektörler arasında futbol endüstrisi geliyor. Türkiye de son yıllarda bu sektörde adından sıkça söz ettiriyor. Hal böyle olunca rekabet kızışıyor. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen Süper Lig yayın hakları ihalesini 5 yıl için KDV dahil 3 milyar dolarlık teklifle kazanan Bein Sports, Türkiye’deki yatırımlarını arttırma kararı aldı. Digiturk’ün, beIN çatısı altına girmesinin ardından Türkiye’deki yatırım hacmini 12 milyar liraya çıkaran şirket, 2017-2018 futbol sezonunda, şifresiz spor haber kanalı beIN Sports Haber’in yayına başlayacağını açıkladı.


TÜRKİYE BÖLGESEL MERKEZ

Bir yıl önce uluslararası beIN Media Group tarafından satın alınan Digiturk’te yaşanan değişim süreci ve hedeflere ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan şirketin Üst Yöneticisi (CEO) Yousef Al-Obaidly; Türkiye’nin kendileri için çok cazip bir yatırım ülkesi olduğunu söyledi. Türkiye’nin genç nüfusu, büyüyen istikrarlı ekonomisi, insanların spor tutkusu ve içerik geliştirme konusunda bölgesel bir merkez olarak sunduğu fırsatlara dikkat çeken Al-Obaidly, yatırımların önümüzdeki dönemde artarak süreceğini bildirdi.

GÜVENİMİZ TAM

Al-Obaidly, Türkiye’ye duydukları güvenle birlikte Türk futbolunun taşıdığı yüksek potansiyele inançlarını da gösterdiğini kaydetti. Al-Obaidly, Türkiye’ye güven ve inançlarının tam olduğunu, yatırımlarını artırarak sürdürme kararlılığında olduklarını söyledi. Digiturk’ün bugüne kadar toplam 6 milyar doları aşan yatırımla Türk futbolunun en büyük destekçisi olduğunu vurgulayan Al-Obaidly, Premier League’den La Liga’ya, Bundesliga’dan Şampiyonlar Ligi’ne kadar dünyada en çok izlenen liglerin ve F1’den Moto GP’ye, Davis Cup’tan NBA’e kadar en popüler spor organizasyonlarının yayın haklarına sahip olan beIN Media Group’un prestijli portföyüne Süper Lig ve TFF 1. Lig’i eklemekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

  • Türk futbolu bunu hak ediyor
  • Al-Obaidly, “Son 17 yıldır olduğu gibi önümüzdeki 5 yılda da Türk futbolunun en büyük destekçisi olacağız. Amacımız, Türk futbolunu globalleştirmek. Çünkü Türk futbolu bunu hak ediyor” dedi. Yousef Al-Obaidly, 2017-2018 futbol sezonunda, şifresiz spor haber kanalı beIN Sports Haber’in yayına başlayacağını, yeni kanalın her gün 4 ana haber kuşağıyla birlikte her saat başı haber programı yayınlayacağını, tüm sporseverlerin ulaşımına açık olacağını, yayın akışında özel haberler, röportajlar, özel dosyalar ile yarışmalar ve spor magazin programlarının da yer alacağını bildirdi.
250 milyon $’lık içerik ihraç edildi

Al-Obaidly, son bir yıl içinde Süper Lig maçlarının yanı sıra beIN Gurme tarafından üretilen yerli içeriklerin uluslararası arenaya ihracı yönünde önemli yol katettiklerini, Digiturk’ün beIN Gurme kanalının Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde yayına başladığını söyledi. Süper Lig karşılaşmalarının beIN’in faaliyet gösterdiği Fransa, ABD, MENA ile Asya-Pasifik bölgeleri ile Sahra Altı Afrika’da yayınlanmaya başladığını bildiren Al-Obaidly, “2015 yılında Türkiye’den 250 milyon dolarlık içerik ihracatı yapıldı” dedi.

Korsana savaş katkı getirir

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen 125 internet sitesi listesindeki 8 sitenin illegal yayın yaptığını iddia eden Al-Obaidly, gerekli caydırıcı düzenlemeler ve cezai yaptırımların artırılmasıyla korsan yayınların önüne geçilmesi halinde Türkiye’nin vergi gelirine yıllık 100-150 milyon liralık katkı sağlanabileceğini kaydetti.

#Türkiye
#Futbol
#Dijitürk
#Al-Obaidly
7 yıl önce