Akademide Siyonist baskısı raporlandı
04:00, 16/09/2026, Çarşamba
Yeni Şafak

İbrahim Beşinci.
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ev sahipliğinde, Mardin Artuklu Üniversitesi, Kadim Akademi ve Filistin’e Destek Platformu işbirliğiyle hazırlanan “Akademide Siyonist Baskı Raporu” kamuoyuna sunuldu.
TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci, Filistin meselesinin farklı boyutlarıyla ele alınması gerektiğini belirterek, “Filistin’i unutmadan her gün yaşamamız gerekiyor” dedi.
AYNI ZAMANDA REÇETE
Raporu sunan Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Menderes Kurt, çalışmanın akademisyenlere yönelik baskı ve yaptırımları belgelediğini söyledi. Batı’da savunulan “akademik özgürlük” ve “ifade hürriyeti” ilkelerinin Filistin söz konusu olduğunda istisnaya dönüştüğünü vurgulayan Kurt, “Bu rapor sadece bir teşhis belgesi değildir, aynı zamanda bir reçetedir” dedi. Kurt, vicdan sahibi akademisyenleri İsrail’in politikalarını destekleyen kurumlarla akademik bağlarını koparmaya çağırırken, Beşinci de Filistin’e yönelik çalışmaların akademi, sağlık, idari ve ekonomik boyutlarıyla sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Hayat
Kudüs aslında İstanbul’da düştü: 1917 Haydarpaşa patlaması

Dünya
İsrail basınından Erdoğan itirafı: Türkiye artık görmezden gelinemiyor

Özgün
Kim bu Hasidik Yahudiler?