|

Başbakan Yıldırım: Avrupa Türkiye'nin büyümesini istemiyor

Başbakan Binali Yıldırım, Kars'ta vatandaşlara hitap etti. Başbakan Yıldırım, "Neden Avrupa 'hayır, hayır, hayır' diye kendini parçalıyor? Çünkü kıskanıyorlar. Türkiye'nin büyümesini istemiyorlar. İstiyorlar ki Türkiye kendi iç işleriyle boğuşsun dursun, gücünü dermanını kaybetsin. Onlar da Türkiye ile istedikleri gibi oynasınlar. Yağma yok" dedi.

Yeni Şafak
11:36 - 31/03/2017 Cuma
Güncelleme: 12:52 - 31/03/2017 Cuma
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:



Türkiye 16 Nisan'da yeni bir sisteme geçecek. Bu mesele Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım meselesi değil, memleket meselesidir.


Recep Tayyip Erdoğan'ı tehdit eden ülkeler aslında Türkiye'yi tehdit ediyor. Avrupa'nın, FETÖ'nün, terör örgütlerinin tutumuna karşı 16 Nisan'da omuz omuza olmaya var mıyız?


Son 15 yılda ayrılıkları kaldırdık, her türlü ayrımcılığı reddettik.



Bugün Türkiye dünyanın en itibarlı ülkelerinden biridir hayal bile edilmeyen icraatları yaptık.



Birbirimizin hakkına ve hukukuna sahip çıkacağız, birlikten ve kardeşlikten ayrılmayacağız.



"Türkiye'nin büyümesini istemiyorlar"


Bu da birilerini rahatsız ediyor. Neden Avrupa 'hayır, hayır, hayır' diye kendini parçalıyor? Çünkü kıskanıyorlar. Türkiye'nin büyümesini istemiyorlar. İstiyorlar ki Türkiye kendi iç işleriyle boğuşsun dursun, gücünü dermanını kaybetsin. Onlar da Türkiye ile istedikleri gibi oynasınlar. Yağma yok. Batılılar, baktılar ki Türkiye ceplerine akan para musluklarını kesti, onlara akış durdu, para memlekette kalıyor, başladılar fitne fesat çıkarmaya, tehditlerle darbelerle millete ayar vermeye. Kars, Türkiye buna boyun eğer mi? Elbette eğmez.



Avrupa'da 'Tayyip Erdoğan diktatör' diye manşet atıyorlar, neden? Çünkü Tayyip Erdoğan ülkesinin kaynaklarının hortumlanmasına izin vermiyor. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyor. Dünya pazarlarından ülkesine daha çok kazandırıyor. İşte bunun için 16 Nisan önemli. 16 Nisan'da 'evet' demek, daha güçlü Türkiye'ye, daha hızlı kalkınmaya, ileri demokrasiye, teröre son vermeye, kardeşliğe, birliğe, beraberliğe 'evet' demektir.




Kars'a 500 yataklı bölge hastanesi yapıyoruz, hayırlı uğurlu olsun. Size bir de müjdem var. Kars'ın köylerine sıcak asfalt yol yapmaya karar verdik. 100 milyon bunun için kaynak ayırdık, hayırlı olsun. Kars, mera yetiştiriciliği bölgesi oluyor. Kars'ta en az 500 baş düve üretim merkezleri kurulacak.


#Binali Yıldırım
#Kars
7 yıl önce