|

Dışişleri'nde 88 kişi kovuldu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, FETÖ'nün darbe girişimi ardından gerçekleştirilen tasfiye çalışmalarının devam ettiğini ve bu hainlerin Dışişleri Bakanlığı'ndan temizleneceğini söyledi. Görevden alınan 2 büyükelçi de dahil olmak üzere merkezde bulunan 88 kişinin ilişiğini kestiklerini belirten Çavuşoğlu, Kazan Başkonsolosluğu'da görevli bir FETÖ üyesinin ise Japonya'ya kaçtığını söyledi.

Yeni Şafak
11:43 - 28/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:08 - 28/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na gerçekleştirdiği ziyaret sırasında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Görevden alınan 2 büyükelçi de dahil olmak üzere merkezde bulunan 88 kişinin ilişiğini kestiklerini

söyleyen Çavuşoğlu "Dışişleri Bakanlığı'nı bu hainlerden temizleyeceğiz" dedi.





Bunların hepsini tespit ediyoruz şu ana kadar 2 büyükelçi ilişiği kesildi ve 34 kişi gönderilmişti. Şuan merkezde bulunan 88 kişinin ilişiği kesildi. Çalışmalar devam ediyor. Kazan'da görev yapan bir görevli Moskova üzerinden Japonya'ya kaçtı. Gelen ihbarları titizlikle değerlendiriyoruz. Ortada kriterlerimiz var emniyet ve istihbarattan aldığımız bilgiler var bu işlemeleri yapmaya devam edeceğiz. Dışişleri Bakanlığı'nı bu hainlerden temizleyeceğiz. Her türlü adımı atıyoruz. Önümüzdeki günlerde bakanlıkta ilişiği kesilecek isimler var. İlave sormamız gereken bilgiler var.



"Bunu onların yüzüne vuruyoruz
"


Biz tüm misyonlarımız ile FETÖ'nün ne olduğunu tüm muhataplarımıza iletiyorum. Esasen daha önce anlattıklarımızı da hatırlatıyoruz. Bu ülkelere isimler vererek anlatıyoruz özellikle Avrupalı dostlarımız bunu kabul etmek istemedi. Şimdi darbe girişimi içindeler bunu gazetecilikle açıklamak mümkün mü? Bunu onların yüzüne vuruyoruz. Tüm dost kardeş ülke dâhil bunların gerçek yüzünü anlatıyoruz adıma atmaya hazırlanan çok ülke var.



"Rusya ile tüm boyutları ele alınacak
"


Soçi'de Lavrov ile bir araya gelmiştik ve atılacak adımları konuşmuştuk. 9 Ağustos'ta bir zirve gerçekleştirilecek. Burada ilişkilerin geleceği ile ilgili adımlar atılacak. Bölgesel konular var ikili ilişkilerin tüm boyutları ele alınacak.







#Mevlüt Çavuşoğlu
#​ Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı
#FETÖ
#15 Temmuz
8 yıl önce