|

FETÖ'yü hedef aldı üstü çizildi

Balyoz savcısı Hüseyin Kaplan hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kaplan, ifadesinde MİT Müsteşarı Fidan’ın üstünün örgütü hedef aldığı için çizildiğini anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/05/2017 Cuma
Güncelleme: 07:13 - 19/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
MİT Müsteşarı Hakan Fidan
MİT Müsteşarı Hakan Fidan

Darbe girişimi sonrası örgüt soruşturması kapsamında tutuklanan ve FETÖ üyesi olduğunu kabul eden ‘’Balyoz Planı’’ davasının duruşma savcısı Hüseyin Kaplan hakkında, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs” ile “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın iddianamesinde, şüpheli Kaplan’ın itiraflarına yer verildi.

KUMPASLA SUÇLANIYOR

111 sayfalık iddianamede, şüpheli savcı Kaplan’ın, kamuoyunda “Balyoz Planı’’ olarak bilinen davaya ilişkin sunduğu mütalaada usulsüzlük yaptığı belirtildi. FETÖ tutuklusu Balyoz savcısı Hüseyin Kaplan hakkındaki iddianamede MİT müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye çağrılmasına ilişkin çarpıcı bilgiler yer aldı. 2011’de Gülen 'cemaati' ile hükümet arasındaki gerginlikte Fidan’ın birkaç kişilik grupla ‘cemaati’ hedef aldığını anlatan Kaplan, Fidan’ın bu tutumunun ardından örgütün kara listesine girdiğini söyledi.

GEZİ'DE HÜKÜMET ZARAR GÖRSÜN ÇABASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şüpheli Kaplan, 2011 yılında gerginlik çıktığında eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın birkaç kişilik grupla ‘’cemaati’’ hedef aldıklarını ve tasfiye etme k için çalışmalar yaptıklarını duyduklarını, özellikle emniyette tasfiye çalışmaları yapıldığı haberleri gelince kendilerinde rahatsızlık oluştuğunu ve Erdoğan düşmanlığı gelişmeye başladığını, kendisinin Gezi Parkı’nda hükümetin zarar görmesini istediğine ilişkin beyanlarda bulundu.

#FETÖ
#MİT
#Hakan Fidan
7 yıl önce