|

İç çatışma istiyorlar

Almanya ile FETÖ, ABD ile PKK ve Körfez ülkeleri üzerinden Türkiye’ye karşı yeni bir saldırı dalgası başlatıldı. 15 Temmuz'un yıldönümünde sahnelenen senaryo, içeride Kılıçdaroğlu’nun toplumsal çatışmaya ayarlı yürüyüşü ve Doğan Medya Grubu’nun Suriyelileri hedef alan nefret içerikli haberleri ile yönetiliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 04:55 - 6/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​İç çatışma istiyorlar
​İç çatışma istiyorlar

Almanya ve Körfez ülkeleri üzerinden Türkiye’ye karşıtı yeni bir saldırı dalgası büyütüyor. Bu saldırı ise CHP lideri Kemal Kılıçdardoğlu’nun provokatif yürüyüşü ve Suriyelilere yönelik ırkçı kampanya ile içeriye servis ediliyor. 15 Temmuz’un yıldönümünde Türkiye hem içeriden hem dışarıdan çok boyutlu saldırılara maruz bırakılıyor. Ülkemizi dünyada yalnızlaştırma, içeride ise toplumsal huzursuzluk hatta gerilim oluşturma planları yapılıyor.

DARBE DESTEKÇİLERİ
SAHAYA ÇIKTI

Türkiye-Almanya arasındaki gerilim, Türkiye içindeki Alman uzantıları üzerinden bir istikrarsızlık sürecine dönüştürülmek isteniyor. 15 Temmuz darbe girişimine destek veren Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez ülkeleri de, ABD ile birlikte bir başka cepheden Türkiye karşıtı yeni saldırı dalgasını büyütüyor, açık biçimde Türkiye’nin aleyhine ne varsa destek veriyor.


YÜRÜYÜŞ ÇOKULUSLU
SALDIRININ PARÇASI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun provokatif yürüyüşü ile Suriyelilere yönelik nefret kampanyası işte tam da bu saldırı dalgasıyla aynı anda gerçekleşiyor. Kılıçdaroğlu’nun Almanya ile yakın bağlantıları, Mısır Cunta lideri Sisi ile aynı anda Türkiye’yi hedef gösteren açıklamaları, yeni saldırının Türkiye ayağını da ifşa eder nitelikte. CHP liderinin ‘yürüyüşü’nün nasıl bir çokuluslu planın parçası olduğu, açık biçimde Türkiye’ye saldırının bir parçası olduğu, yeni bir 15 Temmuz senaryosuna dönüştürüldüğü net bir şekilde ortaya çıkıyor.

AFRİN’E MÜDAHALE ÖNCESİ
HÜRRİYET’İN NEFRET HABERİ

Büyük hesabın kamuoyu ayağını, psikolojik operasyon boyutu, toplumsal mobilizasyonu ise Doğan Grubu medya organları üzerinden yürütülüyor. Hürriyet gazetesinin bir haftadır sistematik biçimde yayınladığı, Suriyelileri hedef alan ve nefret söylemi içeren haberleri ile Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşü, dışarıdan Türkiye’ye yönelen yeni saldırı dalgası at başı gidiyor. Doğan medya grubunun, 7 Haziran seçikleri öncesi yürüttüğü HDP merkezli proje benzeri yeni bir proje uyguladığı açıkça ortada. Tam da Türkiye’nin Afrin’e müdahaleye hazırlandığı bir dönemde FETÖ ve PKK dahil bütün terör örgütlerinin, CHP liderinin, ABD ve Avrupa’daki Türkiye karşıtlarının, Basra Körfezi ülkelerinin aynı cephede buluşmaları son derece dikkat çekici.


GURBETÇİLER
TEYAKKUZDA OLMALI

Yeni saldırı dalgasının Türkiye ile sınırlı kalmayacağı, Avrupa’daki Türkleri ve Müslümanları da hedef alacağı ifade ediliyor. Bu yüzden önümüzdeki dönemde Almanya ve Avrupa’daki Türklerin ve Müslümanların teyakkuzda olması, Türkiye karşıtı saldırılar karısında duyarlı olması, kendilerini hedef alacak ırkçı ve İslamofobik saldırı ihtimallerin göz önünde bulundurmaları öneriliyor.

Manşetlerle zirveye taşındı

Sıcak havalar nedeniyle sahillere giden Suriyeli vatandaşların fotoğraflarını paylaşan Hürriyet dün yaptığı manşetle bir haftadır sürdürdüğü nefret odaklı haberlerini zirveye taşıdı. Yaşananları, ‘sahiller dumanaltı’ başlığıyla okurlarına sunarak Suriyeli vatandaşları hedef gösteren gazete dünkü nüshasında Yeşilköy ve Florya sahillerine gidenlerin ‘çoğunun Suriyeli’ olduğunu belirterek, sahillerin duman altı olduğunu ve halkın şikayetçi olduğunu öne sürdü. Ancak bu manşetlerin zeminin oluşturan ise bugünlerde sözde Adalet yürüyüşüyle kaos peşinde koşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ydu.


Suriyelileri
gönderecekti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyelilere karşı başlatılan “nefret operasyonu”na siyasi zemin oluşturan ilk isim olmuştu. 7 Haziran 2015’te yapılan genel seçimler öncesinde Suriyelileri seçim malzemesi yapan Kılıçdaroğlu, iktidara gelirse, “Sözüm söz, Ortadoğu’ya barışı getireceğiz. Hiçbir ülkenin iç işine karışmayacağız. Suriyeli kardeşlerimizi de geri göndereceğiz. ‘Kusura bakma’ diyeceğiz. Git kendi ülkene. Her insan doğduğu toprakta mutlu olur” diyerek Suriyelileri ülkelerine geri göndereceğini açıklamıştı. Kılıçdaroğlu’nun başlattığı nefreti diğer CHP’liler de körükledi.


Tahriklere
15 gözaltı

Ankara'da savcılık, sosyal medya üzerinden vatandaşları, Suriyeli mültecilere karşı sokağa çıkma çağrısı yapan paylaşımlarla ilgili, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” etme suçundan soruşturma başlattı. Kararın ardından harekete geçen emniyet birimleri, düzenlediği operasyonda Ankara'da halkı örgütleyip sokağa dökme yönünde paylaşımlarda bulunan N.U., F.P., G.B., M.T., G.B. ve S.A'yı gözaltına aldı. Bursa ve İstanbul'da yapılan operasyonlarda da yine halkı Suriyelilere karşı sokağa dökmeyi amaçlayan 9 sosyal medya provokatörü gözaltına alındı.



Oğan'dan çirkin suçlama!

MHP’den ihraç edilen Sinan Oğan da, Suriyelilere karşı yürütülen nefret kampanyasında adeta yeni bir çığır açtı. Büyük bir nefret suçuna ve yalanına imza atan Oğan, Suriyeleri hedef alarak “Yarın bunların her birinin bir kapkaççı, bir hırsız, bir tecavüzcü bir cani olma ihtimali yüzde yüzdür. Biz mecbur muyuz. Biz bu kadar hırsızı, bu kadar IŞİD’liyi barındırmaya mecbur muyuz? Sahillerde gidip Türk kadınlarını dikizleyen Suriyelileri burada beslemeye mecbur muyum?” demişti.


15 Temmuz
öncesi başladı

Nefret kampanyasının medya ayağını üstlenen Hürriyet 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde kaos ve nefret haberlerine başlamıştı. 8 Temmuz 2016’da sosyal medyada gündeme gelen iddiaları haberleştiren gazete, Florya plajına giden Suriyelileri açık hedef haline getirdi. Gazete o tarihte Florya plajındaki Suriyeli grup tartışma yarattı başlıklı bir haber yaparak algı kampanyasına başladı.



Taciz algısıyla
fitil ateşlendi

Hürriyet, aradan geçen bir yılın ardından Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşüyle eş zamanlı olarak yine sahneye çıktı. Gazete ilk olarak Samsun’un Atakum ilçesinden “Plajdaki kadınların fotoğrafını çeken Suriyelilere linç girişimi’ haberiyle, olumsuz algının fitili ateşlendi. Hürriyet aynı gün saat 19.30’da “İstanbul’da ‘mangal’ operasyonu... Sahilde tek tek toplandı” başlıklı haberiyle, operasyona devam etti.


3 gün üst üste
haber yaptılar

Hürriyet’in Suriyeli mülteciler algısı 3 gün boyunca devam etti. 4 Temmuz günü “Hava sıcaklığının aşırı derecede artması ile birlikte özellikle Suriyeliler’in yoğun göçüne maruz kalan Büyükçekmece sahili belediyeyi zor durumda bıraktı” ifadeleriyle yapılan haberde, “Belediye Başkanı Hasan Akgün, sığınmacıların tutumunu eleştirdi” denildi. Hürriyet, söz konusu haberleri 3 gün boyunca manşette tuttu.




#Almanya
#FETÖ
#ABD
#PKK
7 yıl önce