|

IŞİD’in sonraki hedefi Avrupa

Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısını IŞİD içerisinde etkin Kafkas kökenliler yaptı. Grup, son 1,5 ayda 40’tan fazla terörist eylem ve suikast için Türkiye’ye sızdı. Bazı istihbarat örgütlerinin yönlendirdiği teröristler Türkiye’nin yanısıra Avrupa’da da eylem hazırlığı yapıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 30/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:59 - 1/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 39 kişinin hayatını kaybettiği, 239 kişinin de yaralandığı hain saldırı son 1.5 aylık süreçte terör örgütü IŞİD içerisinde Kafkas kökenlilerin etkin olduğu bir grup tarafından planlandı. Aralarında siyasetçi, bürokrat ve gazetecilerinde yer aldığı 30 kişilik suikast listesi ile birlikte küçük gruplar halinde Türkiye'ye giriş yapan IŞİD militanlarından 13'ü güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Örgüt elemanları Türkiye'de yapılacak eylemler konusunda yabancı istihbarat servisleri tarafından yönlendiriliyor. Örgütün Türkiye'den sonraki hedef ise Avrupa ülkeleri.



YABANCI İSTİHBARAT ELİ


“Ketibe" grubu tarafından planlanan eylemlere birden fazla yabancı istihbarat örgütü destek veriyor. Eylem biçimi, yer, zaman yabancı ajanlar tarafından belirlenirken silah ve cephane temini de yine aynı servis elemanları tarafından temin edilerek Türkiye içerisinde gizlenen hücrelere teslimat sağlanıyor.





8 TERÖRİST ARANIYOR


Türkiye'de gerçekleştirilecek eylemler için militanlardan bir kısmı Suriye'den “IŞİD'ten kaçıyoruz" bahanesi ile önce muhalif bölgelere sonrasında kaçak yollarla Türkiye'ye geçerken farklı ülkelerden gelen terör örgütü mensupları da aynı plan çerçevesinde görevlendirildi. Eylem talimatı alan 8 örgüt üyesi halen Türkiye içerisinde saklanıyor. Son 1.5 aylık dönemde 40'tan fazla terörist bombalı eylem ve bir dizi suikast amacı ile Türkiye'ye giriş yaptı.



SON 7 AYDA 9 BOMBALI EYLEM


Son 7 aylık dilimde Kilis ve çevresine yönelik 80'den fazla füze saldırısı düzenleyen terör örgütü IŞİD Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye'de 9 canlı bomba eylemi gerçekleştirdi. Şanlıurfa ve Gaziantep'te 4 gazeteci IŞİD militanları tarafından öldürülürken, 49 canlı bomba emniyet güçleri tarafından yakalandı. Türkiye genelinde 400'den fazla IŞİD mensubu tutuklandı.





IŞİD RESMEN ÜSTLENMEDİ


Örgüt içerisinde bir klik tarafından organize edilen Atatürk Havalimanı saldırısı IŞİD tarafından resmen üstlenilmedi. IŞİD, Fransa ve Belçika saldırılarını eylemin hemen ardından yayınladığı bildiri ile üstlenmişti.






#Canlı bomba
#Terör saldırısı
8 yıl önce