|

Özel kuvvetleri general karşıladı!

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı’nda görev alan Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli Derviş T., Akıncı Hava Üssü’ne girmek için “Tatbikat için geldik” parolasını kullandıklarını anlattı. Derviş T., “Genelkurmay Başkanlığı’na geldiğimizde bizi bir general karşıladı. General önde biz arkada ana binanın olduğu yere gittik” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 28/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 04:41 - 28/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde toplanan ve Genelkurmay Başkanlığı'na otobüsle taşınan askerlerden Astsubay Üstçavuş Derviş T.'nin ifadesi ortaya çıktı. O gece yaşananları detaylarıyla anlatan, 15 Temmuz günü tim komutanının kendisini odasına çağırdığını ve akşama operasyon tarzında tatbikat olacağını söylediğini aktardı. Tutuklanan Derviş T. şunları anlattı: “Çelik yeleğimi ve çelik başlığımı alarak 18.30'da Akıncı Hava Üssü'nde olmamı istedi. Ben de 'Bu durum neden herkese geçerli değil' dedim. Emin yarbay var, bizim eski tim takım komutanımız, şimdi yeri değişti, 'Bu onun seçtiği kişiler' dedi. Benim devremin arabası yoktu, onu alıp Akıncı'ya geçmemi söyledi. Önce eve geçtim, daha sonra da Eryaman'dan arkadaşımı alarak Akıncı Hava Üssü'ne geçtik."



SİLAHLAR ORADAN VERİLDİ


“Akıncı'ya vardığımızda bizi içeriye almadılar. 'Özel Kuvvetlerden geldiğinizi söyleyin alırlar' dediler ama almadılar. Tabur komutanını aradım. Tabur komutanı da 'tatbikat için geldiğinizi söyleyin, alacaklar' dedi. Oradakilere 'Tatbikat için geldik' dedim. Aldılar ve bir binaya gönderdiler. Sonra millet gelmeye başladı. Bayağı bir kalabalık oldu. 19.30-20.00 sıralarında üzerimizi değiştirmemizi söylediler. 'Biz silahımızı almayacak mıyız?' diye sorduğumuzda 'Silahlar oradan verilecek' dediler ve sadece tabanca verdiler."





APAR TOPAR OTOBÜSE BİNDİRDİLER


“Saat 20.30 sıralarında, 'Hadi operasyona' diyerek bizi apar topar otobüse bindirdiler. Tam olarak ne yapacağımıza ilişkin hiçbir şey bilmiyorduk. Gittiğimiz yerde brifing verileceğini söylediler. Ondan sonra şehrin içine girdik. Genelkurmay'ın önüne yaklaştığımızda 'Arkadaşlar bizi birimler karşılayacak ve içeri gireceğiz' denildi. Bir grubun emniyet alacağını, benim de bu grubun içerisinde yer alacağım, diğerlerinin ise içeriye girecekleri söylendi."







ELİMİZİ KOLUMUZU SALLAYARAK İNDİK


“Genelkurmay'a geldiğimizde hiçbir şey yokmuş gibi elimizi kolumuzu sallayarak indik. Bir tane general karşıladı bizi. Generaller filan karşılayınca işkillenmedik, 'Herhalde böyle oluyor' diye düşündük. General önde biz arkada ana binanın olduğu yere gittik. Ana binanın orada 'siz dışarıda bekleyin' dediler. 'Biz tabancayla mı duracağız?' diye sorduğumuzda 'evet' karşılığını verdiler. Ortalık curcunaya döndü. Odalara girip bağırmaya başladılar. Ondan sonra zaten uçak sesleri duyduk ve biz orada koptuk zaten. 'Başka bir şey var bu işin içerisinde' diye düşündük. Sonra bir general geldi, bizi başka bir binaya götürdü. 'Ne oluyor?' diye sorduğumuzda, bu kişi 'Arkadaşlar bu iş şeyden çıktı, kendinize dikkat edin' gibi şeyler söyledi. 'Bu darbe, böyle şey olmaz' dedik."



  1. Helikopterle kaçtılar
  2. Derviş T. ifadesinde halk toplandıktan sonra generallerin helikopterle alandan uzaklaştırıldığını söyledi. Derviş T. şunları anlattı: “İlerleyen saatlerde halk toplandı. Halk toplanınca tanklar gelmeye başladı. Sonra helikopterle bir sürü asker getirdiler. Generalleri helikopterle götürdüler. Dışarı çıktığımızda halk linç eder diye sabaha kadar bekledik. Sabah olunca bizi ana binanın orada topladılar. O arada bir kişi uzun namlulu silahı bana verdi. 'Ne yapacağız' diye sormam üzerine 'gelen olursa çatışacağız' dedi. Biz de çatışmayacağımızı söyledik. Sonra biz üstümüzü çıkardık. Sonra dışarıyla görüşme yaptılar, savcıyla filan görüştüler teslim olacağımıza dair. Sonra sırayla polislerin önüne gidip teslim olduk. Bizim hiçbir şeyden haberimiz yoktu. Emir verildiği gibi yaptık, hiçbir şeyden habersiz vatan haini olarak döndük."

#FETÖ
#15 Temmuz
#Akıncı Üssü
#Özel Kuvvetler
#Genelkurmay
7 yıl önce