|

'Oruç Mevsimi' okuyucuyla buluştu

İlahiyatçı Sosyolog Erol Erdoğan, 'İnsan Mevsimi' isimli kitabının ardından 1 Haziran'da 'Oruç Mevsimi' kitabını okuyucuyla buluşturdu. İz Yayıncılık'tan çıkan kitap, 184 sayfadan ve Ramazan'ın her gününe özel 30 yazıdan oluşuyor. Erdoğan 'Oruç Mevsimi' ile Ramazan'ın psikolojik ve ilahi boyutunu okuyucuları ile paylaşıyor.

Yeni Şafak
12:46 - 13/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:13 - 13/06/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

İlahiyatçı Sosyolog Erol Erdoğan'ın "Oruç, her yıl beklenen hoş bir misafir olarak gelir. Gelişiyle kavuşmayı, ayrılığıyla hüznü tattırır; bayramında ise ümitli olmanın önemini öğretir. " diyerek anlattığı 'Oruç Mevsimi' kitabı, Ramazan ayında okunacak kitaplar listesine adını yazdırdı.



Erdoğan 'Oruç Mevsimi'ni yazma sebebini şu cümlelerle açıklıyor;



"Oruç, Hazreti Muhammed Aleyhisselam efendimizi peygamberliğe hazırlayan fiziki ve manevi arınma ve arayış vesilesi. Bu yönüyle oruç aynı zamanda İslam'ın başlangıç ikliminin de sahibi. Oruç, tarihi bakımdan böyle bir değere sahip olmasının yanı sıra her dem insanı kendine ve Rabbine döndüren güçlü ve doğal bir istasyondur. Oruç çocuklar başta olmak üzere her yaştan insanın dindarlığının da aracı. Orucun bu güçlü yönünü hissetmek, hissettirmek istedim."



Kitabın içinde 30 adet yazı bulunuyor. Yazılar içinde Erdoğan'ın Ramazan hatıralarına ve insan iklimin en doğal mevsimi olan oruca dair önemli ayrıntılar yer alıyor.







Kitapta bulunan yazılar;



1. Oruç mevsimi, 2. Kur'an için oruç, 3. Oruç kolay mı?, 4. Kulluğu sevdiren iklim, 5. Gönülden buluşmalar, 6. Çayırda iftar, 7. Sahur sekseği, 8. Hazarda ve seferde Ramazan neşesi, 9. İftarımızı paylaşamıyoruz diye üzülmek, 10. Kendinden çokça söz ettiren sayılı günler, 11. Kavga için mi, sabır için mi?, 12. Mahyalar ve maniler, 13. Medyanın Ramazan işleri, 14. Mukabelelerim, 15. Cerr eğitimi, 16. Dişe kira, ev bedava, 17. Ramazan çadırları ve sokak iftarları, 18. Ramazanımızı eksiltenler, 19. Sahur pikniği, 20. Çocuk Ramazanı, 21. Orucun çağa nasihati, 22. Vakit içinde vakit, 23. Gürlen Köyü'nde oruç, 24. Bayramın yakıştığı yer, 25. Ramazanın eskisi ve gerçek bayram, 26. Bayramımız adımız olmuş, 27. Bayramda neden mezarlığa gideriz?, 28. Yetimle hemhâl olma vesilesi, 29. Bayram yaşatarak öğretir, 30. Ramazan özlemleri



Erdoğan, insan ve oruç kitaplarının ardından mevsim serisini 3'e tamamlayacağını belirtiyor.





Erol Erdoğan, 1969 yılında Sinop'un Boyabat ilçesinde doğdu. İstanbul'da hafızlık eğitimi alarak 1982'de İstanbul İmam Hatip Lisesi'ne girdi. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde tamamlayan Erdoğan, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji bölümünden yüksek lisans yaptı. Eğitim, reklam ve yayıncılık sektörlerinde yöneticilik yaptıktan sonra Nida – İlahiyat, Mavikuş Çocuk, Şehrengiz Edebiyat, Yeni Dünya, SPD (Sosyal Politikalar) dergilerinin yazı işleri ve yönetmenlik görevlerini yürüttü. Ardından Çanakkale Savaşları yayıncılığı yapan Yarımada Yayınları'nı kurdu. . Yazıları Milli Gazete, Dünyaya Yeni Söz, Yeni Şafak, Radikal, Yeni Birlik gazeteleri ile Mavikuş, Yeni Dünya, Nida, Tütün, Milli Şuur, Tohum, CF, Kültür Ajanda dergilerinde; şiirleri ise Şehrengiz, Ay Vakti ve Tütün dergilerinde yayınlandı. Türkiye'deki eğitim sistemi üzerine araştırmalar yapan Erdoğan, bu alanda makaleler yayımlamaktadır.



Yazarın diğer kitapları;


Erdoğan'ın anılarından esinlenerek yaşama dair farklı bir bakış açısı sunduğu İnsan Mevsimi kitabı, 2013'te, İz Yayıncılık'ın sanat-edebiyat dizisinden çıktı. 1997'den beri derlediği çocuk oyunlarının bir kısmının yer aldığı kitap seti ise, İBB Kültür A. Ş. tarafından 2014'te yayınladı. Sette bulunan 5 kitabın isimleri: Taş Oyunları, Kelime Oyunları, İp-Mendil Oyunları, Kumsal Oyunları, Top Oyunları.








#Erol Erdoğan
#Oruç Mevsimi
#Ramazan
8 yıl önce