|

Google 'Huawei' Nexus: İlk test sonucu geldi

'Saf Android' ailesinin yeni üyesi olacak Huawei'nin imzasını taşıyan yeni Nexus modelinden ilk test sonucu geldi.

Yeni Şafak ve
15:34 - 15/09/2015 Salı
Güncelleme: 12:34 - 15/09/2015 Salı
Yeni Şafak

Saf Android ailesinin yeni üyesi olacak Huawei'nin imzasını taşıyan yeni Nexus modelinden ilk test sonucu geldi.



Bildiğimiz gibi

dahilinde

resmiyete kavuşacak olan modelin en önemli özelliği Android 6.0 yüklü biçimde gelecek ilk telefon oluşu. 5.7-inçlik 2K (2560x1440) gelmesi beklenen tabletfon formundaki akıllının kalbinde ise Snapdragon 810 yongaseti ile ona elik edecek 3GB RAM yer alacak. Parmak izi okuyucusuna da yer verilecek olan modelin bağlantı ayağında ise yeni nesil USB Type-C yuvasının konuşlandırılması bekleniyor.






Gördüğümüz gibi puan Xperia Z4, Mi Note Pro, Nubia Max vb. gibi Snapdragon 810 yongasetli diğer telefonlarla aşağı yukarı aynı.



Bununla birlikte nihai sürüm, Android 6.0'ın olumlu katkısı ve tabii buna paralel yapılacak yazılımsal iyileştirmelerle birlikte tahminimizce %10 dolayına daha yüksek bir performans sunacaktır.





Gerçi en nihayetinde bu modelin ana hedef kitlesinin başta geliştiriciler olmak üzere, 'saf Android' deneyimi yaşamak isteyenler ve tabii telefonunu kurcalamayı seven 'geek' azınlık olacağını da belirtelim.



Haliyle bu kesim için %10,15 dolayında performans artışından ziyade telefonun özelleştirilmiş rom/kernel/mod vs. veritabanının geniş olması ve yüksek düzeyde kararlılığı geliyor ki Android dünyasının zaten bu açıdan en mükemmel temsilcileri de doğal olarak Nexus ailesi üyeleri.







#google
#nexus
#android
#huawei
#akıllı telefon
#lg
#android 6.0
9 yıl önce