|

İşlem tamam: Samsung'un 'katlanabilir' akıllısı geliyor!

Samsung, uzun bir süreden beri üzerinde çalışmalar yürüttüğü katlanabilir telefon konseptinde artık son virajı da döndü.

Yeni Şafak ve
17:20 - 15/09/2015 Salı
Güncelleme: 14:20 - 15/09/2015 Salı
Yeni Şafak

Samsung, uzun bir süreden beri üzerinde çalışmalar yürüttüğü katlanabilir telefon konseptinde artık son virajı da döndü.



Konuya ilişkin öncül detayları zaten aşağıdaki haberimizde ayrıntılarıyla verdiğimizden bir kez daha etmeyelim ve doğrudan ana mevzuya geçelim.





Nihai aşamada karşımıza katlanan bir formda çıkacağı (ve haliyle v harfini andıracağı için) Project Valley (Vadi Projesi) ismini taşıyan bu prototipin en önemli ve devrimsel yeniliği katlanabilir çift ekranla gelecek oluşu.





Doğrudan Samsung'a oldukça yakın olduğu belirtilen ve isminin gizli kalmasını isteyen bir kaynaktan alınan

, Samsung, konsept üzerinde test çalışmalarına geçmiş. Test edilen modellerin ikisinin de AMOLED panele ve 3GB RAM'e sahip olduğu ama yongaseti ayağında birinde Snapdragon 620 diğerinde ise 820'nin yer aldığı belirtiliyor. Ki böyle yenilikçi bir tasarımın tahminimizce S820 ile gelme ihtimali çok daha kuvvetli.



Bunun haricinde modellerin yekpare kasa tasarımına sahip olduğu da belirtilen bir diğer önemli detay. Bunun anlamı bataryanın aynı GS6/Edge(+) ve Note 5 serisindeki gibi bütünleşik olacak oluşu ama bununla birlikte bu modellerden farklı olarak bu defa microSD yuvasının yer alacağı belirtiliyor.




Kaynağın en güzel müjdesi ise konseptin önümüzdeki yılın Ocak ayında hazır olacağını söylemesi. Ki eğer bu doğruysa, Samsung'un her sene Şubat ayının ortalarında düzenlenen mobil dünyanın kalbinin attığı MWC 2016'ya damgasını vurması işten bile olmayacaktır.



Velhasıl bekleyip görelim bakalım, şunun şurasında ne kaldı hem...





#samsung
#akıllı telefon
#teknoloji
9 yıl önce