|

Resmi: iPhone 6S 2 GB, iPad Pro 4 GB RAM'e sahip

Bildiğimiz gibi Apple lansmanlarında, tanıttığı ürünlerin donanım bileşenlerinin detaylarına girmez. Bunun muhtemel sebebi, Apple'a göre bunların son kullanıcıyı ilgilendiren şeyler olmayışı.

Yeni Şafak ve
10:38 - 14/09/2015 Pazartesi
Güncelleme: 07:39 - 14/09/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Apple'ın imzasını taşıyan, bazı geliştirici araç paketlerinin yer aldığı Xcode yazılımı sayesinde yeni iPhone 6S ve 6S Plus modellerinin RAM miktarı da resmiyete kavuştu.



------------


------------


Bildiğimiz gibi Apple lansmanlarda tanıttığı ürünlerin donanım bileşenlerinin detaylarına girmez. Yani bu bilinmezlik sadece RAM için geçerli değil. Örneğin ne bataryanın kapasitesini söyler ne de yongasetinin kaç işlemcili olduğunu, çekirdek hızını yahut GPU detaylarını açıklar. Bunun muhtemel sebebi, Apple'a göre bunların son kullanıcıyı ilgilendiren detaylar olmayışı.




İşte biz

Xcode gibi yazılımlar üzerinden gerçekleştirdiğimiz bu tür minik hafiyelik girişimleriyle merakımızı giderebiliyoruz.



Velhasıl Xcode görüntülerine baktığımızda yeni iPhone'larda 2GB RAM'e yer verilmiş olduğunu gördük ki bu gerçekten çok iyi bir kapasite.



Burada, 'tepe seviye Android'lerde 4GB RAM var, 2GB RAM'in neresi iyi?' diye düşünmeyin. Çünkü iOS hem kapalı kaynak bir işletim sistemi olduğundan hem de buna paralel Android ile aynı akıcılığı (hatta daha iyisini) çok daha az RAM kullanarak sağlayabildiğinden iPhone'ların 2GB RAM'i, Android'in 4GB'ına (hatta olsaydı daha fazlasına) denk düşer diyebiliriz.





Keza bu vesileyle, iPad Pro'nun da selefi Air 2'ye kıyasla RAM'ini katlayarak 4GB'a yükseldiğini de söyleyelim. Bu da iPad Pro'nun Apple için ne derece büyük önem taşıdığının kanıtı olarak değerlendirebiliriz. Bildiğimiz gibi Apple'ın iPad Pro ile hedefi en az son kullanıcı kadar kurumsal pazarı da hakimiyeti de altına alabilmek. Ki modelde yer verdiği sağlık sektörüne yönelik ileri seviye uygulamalar da bunun en önemli kanıtı.



---------------


---------------




#apple
#iphone
#iphone 6s
#iphone 6s plus
#ipad pro
#ipad
#akıllı telefon
#tablet
9 yıl önce