|

Sony Xperia Z5: Sıfır titreşim, mükemmel performans

Çift ısı borulu soğutma düzeneği sayesinde aşırı ısınma sorunlarının önüne geçen Xperia Z5 ailesi üyelerinin, video çekim performansı da göz dolduruyor.

Yeni Şafak ve
17:41 - 17/09/2015 Perşembe
Güncelleme: 17:45 - 17/09/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Sony, yeni amiral gemisi Xperia Z5 ailesi üyelerinin OIS özelliğini öne çıkaran yeni bir video yayımladı. Başarısı kesinlikle muazzam.



OIS (Optik Görüntü Stabilizasyonu) çekim yaptığımız esnada elimizin titremesinin sebep olduğu görüntüdeki titremelerin oluşmasını önlemesi bakımından büyük önem taşıyan bir özellik. Sadece üst segment akıllı telefon modellerinde yer verilen OIS'in yazılımsal ve donanımsal olarak iki ayağı bulunuyor ki pek çok üst seviye model dahi sadece yazılımsal OIS desteği sunarken pek azı donanımsal OIS modülü ile geliyor. İşte bunlardan birisi de haberimizde konu olan Sony Xperia Z5.



İlk olarak Sony'nin SteadyShot Intelligent Active Mode (Sabit Çekim Akıllı Aktif Mod) ismini verdiği OIS videosuna bakalım:





Dikkatli gözler iyileştirmeleri fark etmiş olsa da açıkçası bu videodan çok da belli olduğunu düşünmüyoruz.



Haliyle aşağıdaki videeoyu seyretmeniz çok daha iyi olacak. Hem diğer yandan Xperia Z3 ile Z5'in kameraları arasındaki kalite farkını da görebiliyoruz bu sayede. Ki görüntüde kesinlikle muazzam derecede fark var. O kadar ki Z3 sahipleri bizce izlemesin yoksa telefonlarını değiştirmek istemeleri kuvvetle muhtemel. :)





Xperia Z5 ailesinin tüm özelliklerini aşağıdaki haber(ler)imizde verdiğimiz için bir kere daha etmeyelim:









#sony
#xperia z5
#akıllı telefon
#android
9 yıl önce