|

Xperia Z5: Su altında kullanırsanız garanti dışı!

Dikkat: Sony, Xperia Z5 ailesinin 'su altı' garanti prosedüründe önemli bir değişikliğe gitti.

Yeni Şafak ve
14:11 - 12/09/2015 Cumartesi
Güncelleme: 11:11 - 12/09/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Sony, Xperia Z5 ailesinin garanti prosedüründe önemli bir değişikliğe gitti.



Sony'den yapılan

göre artık su altı çekimler esnasında telefonların başına gelebilecek herhangi bir arıza durumunda garantiden faydalanılamayacak.



,

ve

modellerinin üçü için de geçerli olduğu belirtilen yeni garanti güncellemesinde temel nokta telefonların tamamıyla su altında iken kullanılmaması. Bununla beraber yağmur yağarken, telefonun üzerine bir şey döküldüğünde yahut ıslak parmaklarımızla kullanırken bir şey olması garantiyi etkilemeyecek.



Sony'nin bu cihazların sahip olduğu IP68 sertifikasına (toza + 1.5 metre derinliğe kadar, yarım saat süreyle suya dayanıklılık) ilişkin altını çizdiği

vurguladığı husus, 'su altında tamamıyla kontrollü biçimde yapılan çalışmalarda geçerli olduğu'. Yani suyun içerisine sokulmasının, suda geçirilen sürenin ve sudan çıkarılmasının tamamıyla belirli kurallara bağlı oluşu. Haliyle örneğin telefon şortumuzun cebindeyken yüzmemiz halinde basınç seviyesi bir andan aşırı yükseleceğinden telefonların da bozulması normal karşılanıyor ve garanti geçerli olmuyor.



Velhasıl bizi ilgilendiren kısmı şu:


Xperia Z5'ler ile suya girmiyor, suda kullanmıyor ve fotoğraf yahut video çekimi yapmıyoruz. Yaparsak da bozulursa 'kullanıcı hatası' kapsamına gireceğinden, hem telefonumuz garanti dışı kalacak hem de kendi paramızla tamir ettirmek durumunda olacağız.



Örnek:


Garanti dışı:




Garanti dahilinde:





#sony
#android
#akıllı telefon
#xperia z5
9 yıl önce