Fransa Romanya'ya 500 asker ve Estonya'ya dört savaş uçağı gönderecek

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından Fransa, NATO çerçevesinde Romanya'ya 500 asker ve Estonya'ya Mirage 2000 modeli dört savaş uçağı gönderecek.

Haber Merkezi AA
Fransa, Romanya'ya 500 asker ve Estonya'ya 4 savaş uçağı gönderecek.

Fransa Genelkurmay Başkanı Thierry Burkhard yaptığı açıklamada, NATO'nun Romanya'daki varlığını güçlendirmeye karar verdiğini belirtti.

Romanya'ya 500 asker ve zırhlı araçlar göndereceklerini ifade eden Burkhard, Ukrayna'daki "savaş durumu" nedeniyle Estonya'daki askeri varlığın sürdürülmesine karar verildiğini, bu ülkede 200-250 askerin bulundurulacağını kaydetti.

Burkhard, Estonya'ya Mirage 2000 modeli dört savaş uçağı göndereceklerini aktardı.

Nakliyeciler Rusya-Ukrayna krizi nedeniyle rota değiştirdi

FOTOĞRAF 17
Rusya Ukrayna savaşı kapıda mı? Bulunan casus ortalığı karıştırdı
Olası bir Rusya Ukrayna savaşı tüm dünyanın endişelendiği bir konu olmaya devam ediyor. Son olarak dün, Ukrayna'daki Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna güçlerinin yaşadığı çatışmalar Rusya Ukrayna krizi ile ilgili durumu daha da kritik bir noktaya taşıdı. Reuters'tan gelen bir son dakika haberi de bunu destekler nitelikte. Gazete Rus yanlısı ayrılıkçıların planını ortaya çıkardığını ve bir casusa ulaştığını iddia etti. Batı'nın ise takip ettiği önemli bir şey var. İşte haberin ayrıntıları...