PKK Suriye'de yine sivilleri hedef aldı: Biri çocuk üç kişi hayatını kaybetti

Suriye'nin kuzeyinde yer alan Afrin'in kent merkezinde terör örgütü PKK/YPG'nin düzenlediği bombalı saldırıda biri çocuk üç sivil hayatını kaybetti, üç sivil de yaralandı. Milli Savunma Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Sivilleri hedef alan PKK/YPG ile mücadelemiz sürecek!" denildi.

Haber Merkezi Diğer
Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'nin düzenlediği bombalı saldırıda üç sivil hayatını kaybetti.

Hatay Valiliği, Suriye'nin Afrin kent merkezindeki Eşrefiye Mahallesi'nde saat 14.00 sıralarında bombalı aracın patladığını duyurdu.

Valilik'ten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"26.06.2021 günü saat 14.00 sıralarında Afrin Merkez Eşrefiye Mahallesinde meydana gelen bombalı aracın patlaması neticesinde; 3 şahsın hayatını kaybettiği, 3 şahsın çeşitli yerlerinden yaralandığı ve çevre hastanelerde tedavi altına alındığı belirlenmiştir. Valiliğimiz koordinasyonunda danışmanlık hizmeti veren yerel kolluk birimlerince adli makamlarla gerekli koordinasyon sağlanarak olaya ilişkin tahkikata başlanılmıştır."

Afrin'de terör örgütü PKK/YPG'den alçak saldırı: Ölü ve yaralılar var
Milli Savunma Bakanlığı resmi sosyal medya hesabından, terör örgütü PKK/YPG'nin, Afrin'de masum sivilleri yönelik bombalı saldırılarına bir yenisini daha eklediği belirtilerek, “Bombalı bir aracı sivillerin kullandığı yolda patlatan teröristler 3 masum sivili katlederken 3 sivili de yaraladı. Sivilleri hedef alan PKK/YPG ile mücadelemiz sürecek' ifadelerine yer verildi.

MSB'den açıklama: PKK ile mücadelemiz sürecek

Saldırıya ilişkin bir açıklama da Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) da geldi. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Terör örgütü PKK/YPG, Afrin’de masum sivillere yönelik bombalı terör saldırılarına bir yenisini daha ekledi. Bombalı bir aracı sivillerin kullandığı yolda patlatan teröristler 3 masum sivili katlederken 3 sivili de yaraladı. Sivilleri hedef alan PKK/YPG ile mücadelemiz sürecek!" denildi.

İçişleri duyurdu: İkna edilen üç terörist daha teslim oldu

İki terörist etkisiz hale getirildi