Fırsatçılığa özel ekip: Emniyet harekete geçti emlak satışı ve kiralamada yeni dönem

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından konut satışı ve kiralamada rayiç bedellerin üzerinde kalan ilanların sahipleri, sözleşmeye taraf mülk sahibi ile aracılar hakkında "şüpheli" sıfatıyla işlem yapacak.

Haber Merkezi AA
Kira fahiş fiyat

Şube Müdürlüğünde kurulan özel ekip, Ankara 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü ile koordinasyon sağlayarak ulaştığı ihbar sahibi depremzedelerin "şikayetçi" olarak ifadelerini aldı.

"Fahiş kira artışı" başlıklı haberler tarandı

Haberlerde ve açık kaynaklarda yer bulan "fahiş kira artışı" başlıklı haberleri de tarayan ekipler söz konusu iddiaların tamamını araştırdı.

Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü ile yazışan ekipler, e-Ticaret sitelerinde 5 Şubat 2023 tarihi itibarıyla yer alan konut kira ve konut satış fiyatlarına yüzde 10’dan fazla zam yapan ilanların verilerini soruşturma dosyasına eklenmek üzere talep etti.

TÜİK'le de görüşüldü

Çalışmalar kapsamında Türkiye İstatistik Kurumundan (TÜİK) konut artış endeksi verilerini alan ekipler Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği (TDUB) ile görüştü. Soruşturma sürecinde konut kira ve satış bedellerinin değerleme uzmanları (eksper) aracılığıyla değerlendirileceği ve emlak endekslerinin çıkarılacağı öğrenildi. Çalışmalar sonrası ortaya çıkacak rayiç bedellerin üzerinde kalan ilanların sahipleri, şikayete konu sözleşmeye taraf mülk sahibi ile aracılar hakkında "şüpheli" sıfatıyla işlem yapılacak.


Fahiş kiralara yönelik üç koldan denetim: 331 bin liraya kadar para cezası kesilecek

İstanbul’dan deprem göçü başladı: Çıkışlar 20 yılın zirvesinde

Osmaniye'de ev satışı ve kirada fahiş fiyat artışına soruşturma

Bakan Bozdağ: Fahiş kira artışlarıyla ilgili adli süreçler sürüyor

Depremzedelerden yüksek ücret isteyen firmaya ceza