Vaatler yüzde 60 tamam

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk üç ay için planlanan vaatlerin yüzde 60’ını gerçekleştirdiklerini söyledi. Davutoğlu, “Üç ay sonunda bu rakam yüzde 100 olacak. Reform paketlerinin yüzde 30’unu Meclis’e sevk ettik” dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Yabancı yatırımcılara konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, vaatler ve reformlar bağlamında, ilk üç aylık planlanan vaatlerin yüzde 60'ını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Meclis'e sevk etmiş durumdayız. Üç ay sonunda bu rakam yüzde 100 olacak. Reform paketlerinin yüzde 30'unu Meclis'e sevk ettik” dedi. Davutoğlu, Türkiye'de yatırımı bulunan yabancı sermayeli firmalarla yaptığı toplantıda, “Önümüzdeki 4 yıl içerisinde sizden gelen hiçbir teklif gözardı edilmeyecek, sizin başlattığınız hiç bir yatırım projesi kamudan gelen gecikme sebebiyle, kaynakların gecikmesi sebebiyle ertelenmeyecek” dedi.

YATIRIM DOSTUYUZ

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisinin artarak devam ettiğini görmekten memnuniyet duyduklarını söyleyen Başbakan Davutoğlu, “Hükümetimiz uluslararası yatırımların Türkiye'de daha da artması, tüm sektörlere yayılması için elinden geleni yapmıştır ve yapmaya devam edecektir. Yabancı yatırım dostu bir hükümetle muhatap olduğunuzdan lütfen emin olun” dedi. Başbakan Davutoğlu, ilk kez bizzat kendisinin başkanlığında Yatırım Değerlendirme ve İzleme Kurulu oluşturduklarını dile getirdi.

ZORLUK OLURSA AŞILIR

Başbakan Davutoğlu, yatırımcı bakanlıklarının katıldığı, aylık bir araya gelip bütün yatırımları tek tek değerlendirecek bir kurul oluşturduklarını, geciken yatırımlara müdahil olunup önlerinin açılacağını, bürokraside zorluk olması durumunda bunun aşılacağını anlattı.