Evi dönüşüme giren vatandaşlara destekler sağlanıyor

Deprem bölgesinde 927 bin binada inceleme tamamlandı. Bu binalardan 118 bini yıkık, acil yıkılacak ya da ağır hasarlı durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Deprem bölgesindeki 11 ilimizde konut ve köy evi olarak mart ayında inşasına başlayacağımız hane sayısı 270 bini bulacaktır." dedi. Erdoğan, "Bir yıl içinde TOKİ olarak yeni konutlar yapacağız" açıklamasını yaptı. Evi dönüşüme giren vatandaşlara da devlet destekleri sürüyor. Riskli yapıda maliklere aylık, kiracılara defaten Kira yardımı yapılıyor. Yardım riskli yapıda 18 ay, riskli alanda 48 aya kadar sürüyor. İşte evi dönüşüme girenlere verilen destekler.

Evi dönüşüme girenlere verilen destekler

Depremin yaralarını sarmak için Cumhuriyet tarihinin en büyük konut yapım seferberliğini başlatacaklarını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Konutlarımız zemin artı 3-4 katı geçmeyecek ve yöresel, kültürel ihtiyaçlar neyse bu ihtiyaçlar doğrultusunda planlanıyor" dedi. Kurum, şunları kaydetti:

"11 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut yapım seferberliğini inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yapacağız ve vatandaşlarımıza güvenli, huzurlu yuvalarının anahtarlarını vereceğiz. O günde bugün yaşadığımız hüznün yerini inşallah vatandaşlarımızla birlikte mutluluğumuz alacaktır. O günler çok yakındır. İnşallah o günlere en kısa zamanda ulaşabilmek adına çalışmalarımızı yürütüyoruz. Mart ayı başında 30 bin konutun inşasına başlayacağımızı ifade etmiştik, bu sayıyı inşallah daha da artıracağız."

Evi dönüşüme giren vatandaşlara hangi destekler veriliyor?

Evi dönüşüme giren vatandaşlara sağlanan destekler şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinde alınan kararları açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada depremzedelere verilecek destekleri tek tek açıkladı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı deprem destekleri:

ÖZGÜN
Depremzedelere kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği kararı

ÖZGÜN
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Köylerimizi 1 yıl içinde ayağa kaldıracağız

ÖZGÜN
Depremde yakınlarını kaybedenlere nakdi yardım desteği verilecek: İşte depremzedelere yapılacak yardımlar

ÖZGÜN
Depremzedelere verilecek sosyal destekler belli oldu: SGK ölüm yardımı ne kadar?

ÖZGÜN
Depremin etkilediği illerdeki vatandaşların SGK prim borçları ertelendi