Antalya'da helikopter ve dron destekli denetimlerde 985 sürücüye ceza kesildi

İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kara yolu üzerinde trafik güvenliğini sağlamak amacıyla emniyet kemeri, radar, alkol, ışık ihlali ve hatalı sollama gibi trafik denetimleri gerçekleştirildi.

Haber Merkezi AA
Arşiv.

Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacıyla denetim faaliyetlerini etkin şekilde devam etmesi için karadan ve havadan helikopter ile dron destekli denetim gerçekleştirildi.

Kentin birçok noktasında geniş kapsamlı gerçekleştirilen trafik denetlemelerinde eksiği görülen araç ve sürücülerine cezai işlem uygulanırken, sürücüler, trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıldı.

Sürücülere para cezası kesildi

Denetimler sonucunda helikopter ve dron denetiminde 376 sürücüye, ışıklı donanımlar denetimi kapsamında denetlenen bin 188 araçtan 60 sürücüye, radarla hız denetimi kapsamında denetlenen 549 sürücüye trafik idari para cezası uygulandı.

Öte yandan yaşam tüneli eğitimi kapsamında toplam 334 yol kullanıcısına eğitim verildi.

FOTOĞRAF 8
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor: O trafik cezaları iptal edilebilir
Araç sahiplerini yakından ilgilendiren trafik cezası kararı geldi. Trafikte ceza kesme yetkisine sahip olan fahri müfettişlerin yazdığı ceza delilsizlik nedeniyle iptal edildi.
FOTOĞRAF 9
Trafik cezası iptal edildi: Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren karar
Anayasa Mahkemesi, Türk plakalı araç kullanan yabancı sürücülerin trafik cezalarının, araç sahibinden tahsilini öngören kanun hükmünü Anayasaya aykırı bularak iptal etti.