Barış Pınarı Harekatı'na karşı sosyal medyada kara propaganda yapan 24 kişi tutuklandı

Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin sosyal medyada kara propaganda yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 186 kişiden 24'ü tutuklandı.

Arşiv

İçişleri Bakanlığı koordinesinde siber birimlerin, devletin, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğüne, anayasal düzene, devletin yapısına, genel güvenliğe yönelik önleyici ve koruyucu tedbirleri almak amacıyla gerçekleştirdiği sanal devriye faaliyetleri, ülke genelinde 7 gün 24 saat esasına göre sürüyor.

Kara propagandaya karşı mücadele

Bu kapsamda, 9 Ekim'de başlayan Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin sosyal medya hesaplarından kara propaganda yapan, güvenlik güçlerinin itibarını zedelemek için kaynaksız ve yalan paylaşımlarda bulunan, terör örgütü propagandası yapan kullanıcılara yönelik çalışmalara da hız verildi.

839 kişi suç içerikli paylaşımlarda bulundu

Çalışmalar sonucu, 839 kişinin sosyal medya hesaplarından suç içerikli paylaşımlarda bulunduğu tespit edildi. Söz konusu hesaplardan 62'sinin Almanya, İngiltere ve Fransa'dan yönetildiği belirlendi.

DÜNYA
Rus askeri uzman: PKK/YPG mükemmel derecede donatılmış Türk ordusuna karşı koyamaz

DÜNYA
Barış Pınarı'nda da teröristlerin üzerinde 'Fırtına' gürlüyor

TEKNOLOJİ
Twitter hesapları sansürleyerek Türkiye'ye "düşük yoğunluklu siber savaş" başlattı

DÜNYA
ABD'den YPG/PKK'ya Türkiye operasyonuna karşı devasa tünel itirafı: En azından Rusya gelene kadar dayanmak için inşa edildi

DÜNYA
Sınırdaki havan saldırıları: Hava savunma sistemleri neden engelleyemiyor?