CHP'li büyükşehir belediye başkanları Kılıçdaroğlu'yla görüştü: Akşener'e fotoğraflı gönderme

CHP'li büyükşehir belediye başkanları, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Toplantı bitiminde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın bir süre daha Kılıçdaroğlu ile özel görüştüğü öğrenildi. Belediye başkanlarının Kemal Kılıçdaroğlu’na desteklerini ilettiği öğrenilen toplantı sonrası fotoğraf paylaşıldı. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 10 büyükşehir belediye başkanının Akşener'i ziyaret edeceğine yönelik haberlere ilişkin "Böyle bir ziyaret planlanmamaktadır" dedi.

CHP'li belediye başkanları ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi sonrası fotoğraf paylaşıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masanın cumhurbaşkanı adayı belirleme süreciyle ilgili dün yaptığı "Noter masasına dönüşmüştür" açıklamasının ardından CHP'nin 10 büyükşehir belediye başkanı, bugün parti genel merkezine geldi.

Belediye başkanları, saat 13.00'te başlayan olağanüstü MYK toplantısı öncesi Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Büyükerşen: Talihsizlik

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, partiye gelişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Neler söyleyeceğimiz belli. Genel Başkan'ımızı destekliyoruz. Fikrimizde en ufak bir değişiklik olmadı. Mücadeleye devam edeceğiz demokrasi yolunda." dedi.

"İYİ Parti Genel Başkanı Akşener altılı masadan ayrıldığını açıkladı, nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Büyükerşen, "Talihsizlik" yanıtını verdi.

'Anlam veremedik'

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da görüşünü dile getirdi.

Akşener’in açıklamalarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Albayrak, ifadelerini kullandı.

Yavaş ve İmamoğlu'yla özel görüşme

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise bölgede deprem sonrası yürütülen çalışmalar nedeniyle toplantıya katılmadı.

CHP'li büyükşehir belediye başkanlarının, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi sona erdi. Bu arada Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın toplantının ardından bir süre daha Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile özel görüştüğü öğrenildi.

'Kılıçdaroğlu'na desteklerini ifade ettiler'

Görüşmenin ardından CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, açıklamada bulundu. Torun, şöyle konuştu:

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun

Partiden görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada ise denildi.

İYİ Parti'ye ziyaret yok

Öte yandan CHP'den, 10 büyükşehir belediye başkanının İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret edeceğine yönelik haberlere ilişkin de açıklama yapılarak, "Büyükşehir belediye başkanlarımızın, İYİ Parti Genel Merkezine bir ziyareti planlanmamaktadır" denildi.

GÜNDEM
5'li Masa toplanıyor: Akşener'in açıklamalarının ardından bugün bir araya gelecekler

GÜNDEM
Yandaş gazeteci Yılmaz Özdil: CHP’li bir gazeteci olarak söylüyorum Akşener masadan ittirildi

GÜNDEM
Akşener’in masayı dağıtmasının ardından CHP Milletvekili Gürsel Tekin: Psikolojik olarak moral bozukluğu tabii ki var

ÖZGÜN
Mansur Yavaş Akşener’in çağrısına cevap verdi mi?

GÜNDEM
Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'tan Akşener'e veto: 'Genel Başkanımızın iradesi dışında hareket etmeyeceğiz'