Halk TV sunucusu Özlem Gürses'ten 'HES bölgesine kimse yaklaştırılmıyor' yalanı

Daha önce Çin treninin Çin'e gitmediği yalanıyla günlerce konuşulan Halk TV sunucusu Özlem Gürses yeniden gündemde. Gürses şimdi de Yeni Şafak Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik'in havadan görüntülerle hiçbir zararın olmadığını kanıtladığı HES'e kimsenin yaklaştırılmadığını öne sürdü.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Özlem Gürses - Ersin Çelik

Halk TV sunucusu Özlem Gürses, geçtiğimiz aylarda Çin'e giden ilk ihracat treninin İstanbul Halkalı'da durduğunu iddia etmişti. Ancak Gürses'in iddiası Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık AŞ, tarafından anında yalanlanmıştı.

'HES bölgesine kimse yaklaştırılmıyor' yalanı

Gürses, şimdi de Kastamonu'daki sel felaketi üzerinden yalanlarını sürdürdü. Gürses, Bayramgazi Köyü'ndeki HES'in olduğu bölgeye kimsenin yaklaştırılmadığını söyledi.

Halk TV sunucusu Özlem Gürses'ten 'HES bölgesine kimse yaklaştırılmıyor' yalanı
Daha önce Çin treninin Çin'e gitmediği yalanıyla günlerce konuşulan Halk TV sunucusu Özlem Gürses, yeni bir yalanla gündeme geldi. Gürses, şimdi de Yeni Şafak Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik'in havadan görüntülerle hiçbir zararın olmadığını kanıtladığı HES'e kimsenin yaklaştırılmadığını öne sürdü.

Yeni Şafak Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik'in bölgede çektiği görüntüleri görmezden gelen Gürses, "Soruyorsunuz diyorsunuz ki 'Bu anlattığınız HES santralinin bir kare görüntüsü yok mu?' Haklısınız yok. Eskiden kaydedilmiş görüntüler var. Felaketten sonra çekilen görüntüsü yok. Oraya kimseyi yaklaştırmıyorlar. Drone'la görüntü almak da imkansız. Çünkü o da engelleniyor." ifadelerini kullandı.

Halk TV Sunucusu Gürses: Trene bakıyordum Çin'e varmış tebrik ediyorum bana her yerden konum atıyor
Türkiye'den Çin'e giden ihracat treni hakkında 'Halkalı'ya geri döndü' iddiasını ortaya atan Halk TV Suncusu Özlem Gürses konuştu. Video yayınlayan Gürses, 'Trene bakıyordum. Bu arada Çin treni Çin'e varmış. Kutluyorum. Tebrik ediyorum. TCDD Taşımacılık işi gücü bıraktı, bana her yerden konum atıyorlar' ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak Bozkurt'ta patladığı iddia edilen HES'i görüntüledi
Yeni Şafak ekibi sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde.

Günlerdir patladığı iddia edilen Bozkurt Bayramgazi Köyü'ndeki HES'i, Yeni Şafak havadan görüntüledi. İddialarla ilgili Yeni Şafak Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik'in sorusunu yanıtlayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, 'İddia edilen görüntülerdeki bloklar, regülatörden santrale suyu taşıyan iletim boruları. Onların heyelanla birlikte yıkıldığını gördük. HES'in patlamasıyla ilgili bir durum yok.

Orada gördüğümüz oradaki regülatördeki küçük havuz bile tamamıyla depolamış. Yani bırakın zararı, tam tersine taşkına karşı faydalı bir şekilde görevini de yapmış.' ifadelerini kullandı.