Kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı: Araçlar karın altında kayboldu

Kastamonu’nun Küre ilçesinde etkili olan yağış ile kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı. Etkili olan yağış sonrasında, park halindeki araçlar karın altında kayboldu.

Haber Merkezi İHA
Park halindeki araçlar ise kar kütlelerinin altında kayboldu.

Kastamonu’da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kastamonu’nun Küre ilçesinde kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı. Karla kaplanan ilçede hayat durma noktasına geldi.

Park halindeki araçlar ise kar kütlelerinin altında kayboldu. Araç sürücüleri araçlarını karın altından çıkarmak için çaba sarf etti.

Belediye ve Karayolları ekipleri ise yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


FOTOĞRAF 33
Yurt genelinde kar esareti: 1130 köye ulaşım sağlanamıyor
AFAD'dan yurt genelinde kar yağışı nedeniyle kapalı yollara ilişkin açıklama geldi. Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun kapanan Nurdağı-Osmaniye yönü kısmen trafiğe açılırken, bölgede meydana gelen kaza sonucu yol tekrar ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışının devam ettiği Bingöl-Elazığ ve Bingöl-Muş güzergahlarında ulaşım güçlükle sağlanırken, Van'da bazı yollar tipi ve çığ tehlikesine karşı trafiğe kapatıldı. Bingöl, Bolu, Mardin, Sakarya, Artvin ve Düzce'de kar yağışı nedeniyle kapanan 1130 köy ve mahalleyle ulaşım sağlanamıyor, birçok ilçede de yollar kapandı.