‘Kim vurdu’ tartışması

Hakkari’de 3 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan hain saldırı, örgüt içindeki derin yapıyla komuta kademesi arasındaki çatışmayı gün yüzüne çıkardı. Telsiz kayıtlarında PKK'nın komuta kademesi saldırıyı gerçekleştirenleri, paralel yapıya hizmet etmekle suçluyor

Haber Merkezi Yeni Şafak

PKK, 25 Ekim’de Hakkari Yüksekova’da bir uzman çavuş ile iki jandarma sokakta başlarından alçakça şehit etmiş ve saldırının derin devlet tarafından gerçekleştirildiği iddia edilmişti. Terör örgütü militanlarının ortaya çıkan telsiz görüşmelerinde saldırıyı PKK’nın gerçekleştirdiği doğrulanırken konuşmalar, örgüt içindeki derin yapıyla komuta kademesi arasındaki çatışmayı da gün yüzüne çıkardı. Konuşmalarda örgütün komuta kademesi saldıyı gerçekleştiren militanları, “paralel yapıya hizmet etmekle” de suçluyor.

Fethullahçılarla bağlantısı var

Tarih: 28.10.2014
Saat: 10.40-10.47
Frekans: 6307.00 KHZ
Fazıl: Vallahi bizim konumumuz gereği çok kez uyardık. İşte bu işler için kimse talimatsız bir şey yapmasın dedik. Herhalde son olay oldu. Öyle bir karışıklık yok. Herhalde onlardı, onlar da kontrolden çıktılar.
Refik: Ya onlar kim ise Fethullahcılarla da alakaları vardır o kesindir, bunu bilmemiz gerekir.
Fazıl: Evet
Refik: Fethullahcılarla bir alakaları var
Fazıl: Tamam
Refik: Bir de Fethullahcılar bu olay olmadan iki gün öncesinde televizyonlarda devlet içinde bazı polislerin bazı isimleri birilerine verdiklerinden, bazı kimselerin öleceğinden bahsediyorlardı. zaten iki gün bunun reklamını yaptılar, üçüncü gün de bu olay oldu.
Fazıl: Ya olacaktı

Arkadaşlar panzerde mehter çaldı diye vurdu

Bu konuşmadan yaklaşık 15 dakika önce de bir konuşma daha kayda alındı. Bu konuşmada, saldırıyı değerlendiren “Fırat” kod adlı terörist, “Polisler mehter marşı çalmışlar, onlar da öyle yapmışlar işte ya” diyor.

Tarih: 28.10.2014
Saat: 10.30-10.35
Frekans: 6307.00 KHZ
Refik: Konuşmak istemişsiniz
Fırat: Bir not vardı, verdik ya
Refik: Evet
Fırat: Onun dışında bir şey yok tamam
Refik: Evet siz öyle olmadığını söylemişsiniz
Fırat: Dün netleşmesi gerekiyordu, fakat operasyon yaptılar, ancak bugün net bilgi alabildik.
Refik: O zaman sen ve Fazıl hazır olun, kesinlikle bizimle bir alakası olmasın
Fırat: Fazıl o şekilde söylüyordu. Biz de o şekilde bilgi aldık
Refik: Evet
Fırat: Yani onlar bizim bağlımızdır onlardır tamam
Refik: Yani yönlendirme olmadı mı?
Fırat: Yok yok yönlendirme değil, Fazıl’ı görmüşler şey yapmışlar
Refik: Niye şey etmişler
Fırat: Vallahi bu çarşı içinde sorun çıkmış
Refik: Evet
Fırat: Zaten bahardan beri çarşıya girmiyorlar böyle arkadaşlar çekilince onlar, polisler girmiş panzerlerle böyle Mehter Marşını falan çalmışlar onlarda öyle yapmışlar işte ya Fazıl bilgi ver bilgi yine dilini yuttun?