Ruslara ait iki askeri gemi İstanbul Boğazı'ndan geçti

Rus Donanmasına ait iki askeri bu sabah saatlerinde İstanbul Boğazı'ndan geçti. Karadeniz'e açılan savaş gemilerinin Boğaz'dan geçişi esnasında Marmara ve Boğazlar Bölge komutanlığına bağlı sahil güvenlik botu da eşlik etti.

Haber Merkezi DHA
İki Rus askeri gemisi peş peşe İstanbul Boğazı'ndan geçti.

Rus Donanmasının Karadeniz filosuna bağlı olan SB-38 Borda numaralı askeri römorkör ve 908 Borda numaralı Amiral Zakharin adlı mayın tarama gemisi saat 06.45 sıralarında Marmara Denizi'nden İstanbul Boğazı'na peş peşe giriş yaptı.

Atina blöf peşinde: Yunan ordusu tek bir kurşun dahi atamaz
Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki petrol arama faaliyetlerinden rahatsız olan Yunanistan hükümeti, Ankara'yı savaşla tehdit etmeye kalkıştı. Savunma sanayi analistleri, Yunan ordusunun mevcut durumu ile stratejik üstünlük sağlayamayacağını ve büyük bir devletin desteğini almadan TSK ile çatışmaya bile giremeyeceğinin altını çiziyor. Yeni Şafak Editörü Hasan Hız, Atina'daki panik havasının perde arkasını anlattı:

Askeri gemilerin geçişine Marmara ve Boğazlar Bölge komutanlığına bağlı sahil güvenlik botu da eşlik etti.

Yaklaşık yarım saatte FSM Köprüsü altına ulaşan gemilerin güvertesinde silahlı askerlerin olduğu görüldü. Yaklaşık 1 buçuk saatte boğaz geçişini tamamlayan gemiler Karadeniz'e açıldı.

Yetki gemi komutanında: Vur emri verildi