Sel bölgesindeki endişeli bekleyişte mutlu son: 24 saat sonra kavuştu gözyaşlarını tutamadı

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde girişi sular altında kalan binada mahsur kalan anne, baba ve çocuk, 24 saat sonra vinç yardımıyla kurtarıldı. Bir gün sonra torununa, kızına ve damadına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan baba ise ailesine sarılarak gözyaşı döktü.

Haber Merkezi İHA
Bir gün sonra torununa, kızına ve damadına kavuşan Mehmet Çelik böyle ağladı.

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yağmur sonrasında Ezine Çayı’nın da taşması ile birlikte sel felaketi yaşandı. İlçenin büyük bölümü sular altında kalırken, AFAD, UMKE, JAK, itfaiye, sağlık, güvenlik güçlerinin ve belediye ekiplerinin hummalı çalışmaları sürüyor.

Sokakların göle döndüğü Bozkurt’ta sel sularına gömülen binalarda mahsur kalanlar da helikopter ve vinç yardımıyla kurtarılıyor.

Girişi sular altında kalan binanın 2. katında dünden bu yana mahsur kalan Kerim ve Bahar Kazan çifti ile kızları Ecem, itfaiye ekipleri tarafından vinç yardımıyla kurtarıldı.


Bir gün sonra kurtarıldılar

Bahar Kazan’ın babası Mehmet Çelik’te kurtarılma çalışmasını anbean takip etti. Bir gün sonra torununa, kızına ve damadına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan baba Çelik, ailesine sarılarak gözyaşı döktü.

Kastamonu'da sel felaketi: Can kaybı beşe yükseldi

Selde araçla birlikte böyle sürüklendi: O anlar saniye saniye kaydedildi

Sel bölgesinden sevindirici haberler de geliyor: Yaralı olarak kurtarıldı

AFAD: Sel felaketinde iki kişi hayatını kaybetti kayıp bir kişi aranıyor

FOTOĞRAF 15
Sel bölgesinde kurtarma çalışmaları gece boyu sürdü
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından ilk gece kurtarma çalışmaları sürdü. Küçük bir çocuk mahsur kaldığı yerden yaralı olarak kurtarılırken, çok sayıda kişi de mahsur kaldıkları evlerden ekipler tarafından çıkarıldı.

FOTOĞRAF 31
Görüntüler korkunç: Bozkurt’taki sel felaketinin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde şiddetli yağışlar sonrası yaşanan sel felaketinde bilanço gün ağarınca belli olurken görüntüler ise deprem sonrasını andırdı. Sel felaketi sonrası dere yatağında yer alan birçok binanın çöktüğü görüldü. Çöken binalar havadan görüntülendi.

Selin vurduğu Bozkurt'ta arama kurtarma çalışmaları son sürat devam ediyor
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde etkili olan selin ardından arama kurtarma faaliyetleri sürüyor.

Yağışın etkili olduğu ilçede, Ezine Çayı'nda su seviyesinin yükselmesiyle yaşanan taşkın sonrasında birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Bölgede çok sayıda arama kurtarma helikopteri de çalışmalara havadan destek veriyor. Evlerinin çatılarına çıkanlar helikopter yardımıyla kurtarılıyor.

AFAD, UMKE, Polis ve Jandarma Arama Kurtarma ekipleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Su seviyesinin yüksek olduğu bazı bölgelerde botlar ve iş makineleri kullanılıyor.
Kastamonu'daki selde vatandaşlar helikopterlerle tahliye edildi
İçişleri Bakanlığı, Sinop Ayvancık'ta 46, Kastamonu İnebolu'da 7 olmak üzere 53 vatandaşın güvenli bölgelere tahliye edildiğini bildirdi.

Kastamonu'da bir vatandaşın kaydettiği görüntülerde çatıda yardım bekleyen bir aile, helikopterle tahliye edildi.