Turgut Altınok'tan ABB'ye 'Başkenti parsel parsel satma' tepkisi: Ankara'da ne 8 milyarlık ne de 15 milyarlık iş var

İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım, Mansur Yavaş’a yönelik “Ankara’yı parsel parsel satıyor” ifadeleriyle açıklamada bulunmuştu. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Yıldırım'ın sözlerine ilişkin açıklamada bulundu. Şu ana kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) sattığı gayrimenkullerin değerinin 8; enflasyonla birlikte 15 milyar lira ettiğini söyleyen Altınok, "Bu yılki değeriyle söylüyorum. Yani Ankara'da 8 milyarlık bir iş yok. 15 milyarlık da bir iş yok. Ankara’nın borçları da arttı." dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Turgut Altınok, Polatlı'da STK ve muhtarlar buluşması programına katıldı.

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım’ın, Mansur Yavaş’a yönelik “Ankara’yı parsel parsel satıyor” sözlerine ilişkin, "Şu ana kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sattığı gayrimenkul 8 milyar. Enflasyona vurduğunuzda bu 15 milyar eder. Bu yılki değeriyle söylüyorum. Yani Ankara'da 8 milyarlık bir iş yok. 15 milyarlık da bir iş yok. Ankara’nın borçları da arttı." dedi.

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Turgut Altınok, Polatlı'da bir araya geldiği muhtarlar toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Altınok'a yöneltilen sorular arasında, İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım’ın, Mansur Yavaş’a yönelik “Ankara’yı parsel parsel satıyor” sözleri hatırlatıldı.

"Ankara'da ne 8 milyarlık ne de 15 milyarlık iş var"

Altınok bu ifadelere ilişkin şu şekilde konuştu:

"Şu ana kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sattığı gayrimenkul 8 milyar. Enflasyona vurduğunuzda bu 15 milyar eder. Bu yılki değeriyle söylüyorum. Yani Ankara'da 8 milyarlık bir iş yok. 15 milyarlık da bir iş yok. Ankara’nın borçları da arttı. Ama Ankara Büyükşehir'in artan borçları kadar maalesef Ankara'da hizmet yok. 5 yılda enflasyonla çarptığımız zaman 300 milyar bütçe yönetildi. Bunun yüzde 4’ü yardımlara gitti. Daha önce yüzde 8’i yardımlara gidiyormuş. Ankara'nın yüzde 96 bütçesi de yok. Yani bu kaynaklar nereye gitti? Büyükşehir Belediye Başkanının açıklaması lazım."

"Büyükşehir'i kaç lira borçla devraldın şu an ne kadar borcu var?"

Mansur Yavaş'ın kaç lira borçla büyükşehir belediyesini devraldığını ve şu anki borcun ne olduğu sorularını soran Altnok, "Kaç lira borç devraldı? Şu an kaç lira borcu var? Büyükşehir Belediye Meclisinden kaç lira kredi yetkisi aldı? 37 küsur milyar lira borçlanma yetkisi verildi. Bu kredinin kaçta kaçını kullandı? Şeffaf Belediye Başkanı bunu açıklar. Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bütün şirketleri batak. Sayıştay raporlarına göre şirketlerin zararını açıklasın. Zararı var mı? Veya kârı varsa kârını açıklasın. Bu şirketlerden kimler ihale aldı şimdiye kadar? Kaç liralık ihale yapıldı? Bunları bir açıklasın. Sonrasında sormaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"Ankara Büyükşehir Belediyesi maalesef bataktır"

Altınok, yapılan ihalelerin yüzde 72’sinin doğrudan teminle yapılmış olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Sadece yayınladığı yüzde 28’dir. Yüzde 72’nin yayınları yapılmıyor doğrudan temin olduğu için. Bu yapmış olduğu 28’lik ihaleyi iptal ettilerse sonrasında ikinci ihaleleri kime verdiler? En düşük fiyatı veren firmalardan kime verildi, kime verilmedi? Bunları da açıklasın. Büyükşehir Belediyesi 5 yıl denetim komisyonuna şirketlerin belgesini vermedi, bilgisini vermedi. Denetim komisyonunu doğru dürüst çalıştırmadı. Korkusu olan çalıştırmaz. Ama korkusu olmayan bütün hesapları açar. Bizde şeffaftır. Bütün hesaplarımız açıktır. Keçiören Belediyesinden kim ne istiyorsa kamuoyuna açıklarız. Büyükşehir Belediyesinin, Ankara'nın duvarlarına yazdığı gibi şeffaf olması lazım. Ankara Büyükşehir Belediyesi maalesef bataktır. Bütün şirketleri zarardadır. Ankaralı hak ettiği, layık olduğu hizmeti alamıyor. Trafik ve ulaşım Ankara'da bir çiledir. Kızılay, Ankara'nın kalbi. Kaldırım taşları kırık ve dökük. Ulus’taki kaldırımlar kırık ve dökük. İzmir Caddesi’nde kaldırımlar yine aynı şekilde. Ankaralı neredeyse dua edecek ki yağmur yağmasın. Evleri su bastı, iş yerlerini su basıyor. 2019'dan önceki 20 yılda selden Ankara'da yaşamını kaybeden yok. Bunun nedeni şudur: Ankara da mazgalların 3 ayda bir temizlenmesi lazımken bu periyodik temizlik yapılmamıştır."


AK Parti Ankara adayı Turgut Altınok: Ankara'mızı birlikte inşa edeceğiz

Turgut Altınok: Ankara'yı dünya başkenti yapacağız

Turgut Altınok: Ankara'yı metro ağlarıyla öreceğiz

Cumhur İttifakı'nın Ankara adayı Altınok: 'Türk Tarih Yolu' projemiz var Ankara'ya yerli ve yabancı turist çekecek

Turgut Altınok'tan amatör kulüplere her yıl 250 bin TL'lik nakdi destek: Ankara'mızı sporun da başkenti yapacağız

Turgut Altınok'tan Başkentlilere yüzde 50 su indirimi müjdesi: Ankara'nın suyu içilecek

Cumhur İttifakı Ankara adayı Altınok'tan Yavaş'a sert gönderme: Yaptığın proje yok ki kopyalayalım