Arkeoloji Müzesi’nde teknolojik sergi

Meta ve xtopia tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle hazırlanan “Ancient Futures (Antik Gelecekler)” sergisi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde sanatseverlerle buluştu.

Haber Merkezi Yeni Şafak
​Arkeoloji Müzesi’nde teknolojik sergi.

Meta ve xtopia tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle hazırlanan “Ancient Futures (Antik Gelecekler)” sergisi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde sanatseverlerle buluştu. Müzenin farklı salonlarında düzenlenen sergide, müzenin eserleriyle aynı ortamda dijital ekranlar ve fiziksel heykellerin yanı sıra artırılmış gerçeklik çalışmalarıyla birçok perspektif bir araya geliyor. Dijital sergi için kurulan VR köşesinde sanal sergi gezilebiliyor. Geçmiş zaman ve kültürel mirastan ilhamla hazırlanan 27 eserin yer aldığı sergi, 30 Ekim’e kadar ziyarete açık olacak.

FOTOĞRAF 9
Anadolu arkeolojisinde bir ilk: Oluz Höyük'te iki bin 600 yıllık Med dönemi eserleri bulundu
Amasya'daki Oluz Höyük kazılarında Med Krallığı dönemine ait olduğu belirlenen yaklaşık 2 bin 600 yıllık eserler bulundu. Kazı Başkanı Prof. Dr. Şevket Dönmez, “Bu seneki kazılarımızın önemli sonuçlarından biri Anadolu arkeolojisinde ilk defa Med kültürüyle ilgili arkeolojik bulgulara ulaşmış olmamızdır" dedi.