Güngören, yol hapsinden kurtuluyor

İSTİHBARAT SERVİSİ/ İSTANBUL Yeni Şafak
Güngören, yol hapsinden kurtuluyor
Kesişen yollar arasında kalan Güngören'e tramvay rahatlığı geldi. Alternetif yolları olmayan ilçeye 2007'nin sonuna kadar 6 kavşak yapmayı planlayan Güngören Belediyesi 2007'yi ilçe trafikte çözüm yılı ilan etti.

Güngören'de trafik sorununu ortadan kaldıracak köklü çömümler hayata geçiriliyor. Toplam 5 bin 423 metre uzunluğundaki Zeytinburnu - Güngören-Bağcılar Tramvay hattının geçtiğimiz aylarda hizmet vermeye başladığı ilçede belediye ise trafik sorununu çözmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile çalışmalarını sürdürüyor.

6 KAVŞAK YAPILACAK

Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman Büyükşehirle ortaklaşa yürüttüğü 6 kavşak projesiyle, Güngören trafiğini rahatlatmayı planlıyor. Karaman, en son Ulaşım A.Ş.'de, Türkiye'nin "ilk ve tek" yerli tramvay aracını geliştirip imal eden bölümün yöneticiliğini yapmasının avantajını iyi kullanıyor. Alternatif yolu olmayan Güngören için kompleks otopark alanları da planlayan Karaman "2007 Güngören için trafiği çözüm yılı olacak" dedi.

Yeşil alanlar için de çalışan Karaman, 60 dönüm gibi büyük bir alanı yeşil alan olarak belediyeye kazandırdı. Karaman, yapımına başlattığı parkların altına ise otopark yaptıracak. "Güngören'in üstü doldu, altını değerlendireceğiz" diyen Karaman, yapılacak olan yeni spor merkezinin altına da otopark yapmayı hedefliyor.